Segertåget fortsätter för KGFC

Lisa Ek visar god form inför den allsvenska starten. Lisa Ek visar god form inför den allsvenska starten.
KGFC fortsätter att vässa formen inför den allsvenska starten.
På söndagen inkasserades en ny seger med 3-1 mot divison 1-gänget Hovås/Billdal.
- Vi gör en väldigt bra första halvlek, säger mittfältaren Lisa Ek. Men sedan tappar vi fokus i andra, samtidigt som vi aldrig får använda det som en ursäkt.


KGFC klev ut på banan och tog tag i taktpinnen med en gång.
- Vi sitter verkligen ihop i den första halvleken. Vi löper mycket och vi gör löpningarna i maxfart, säger Stefan Rehn.

Det syntes med en gång att Kopparbergs/Göteborg FC jobbat på att sätta anfallsspelet under träningslägret på Kanarieöarna. Publiken bjöds på mycket fina kombinationer, där bollen gick som ett snöre genom laget och avslut hittades. 1-0 av Lieke Martens var ett skolexempel på hur tjejerna vill spela fotboll. Ett snabbt kombinationsspel på högerkanten som sedan gav Martens avslutsläge i boxen, 1-0 efter fyra minuter.
- Ett fantastiskt snyggt mål, log Rehn efter matchen. Det är såhär vi vill spela fotboll, ett anfall där maxlöpningar kommer från alla olika håll.

KGFC fortsatte att trumma på och mängder av chanser skapades, dock utan den rätta skärpan. I den 29 minuten blev Lieke Martens fälld precis utanför straffområdet, ett frisparksläge som luktar inlägg lång väg. Men Manon Melis tänkte annorlunda. I en underbar bollbana tryckte hon in den i bortre krysset.
- Vi pratade om det på bänken. Vi satt och hoppades att hon skulle sätta dit den i bortre och det gjorde hon med besked, säger Stefan Rehn.
Slutet av halvleken såg ut som den gjort hela vägen så långt. Ett försvarande Hovås/Billdal fick tufft tryck från löpande tjejer i svart dress. En boll till skulle träffa nätet innan domaren blåste för halvtidsvila. Återigen var det Manon Melis som nätade.
Ett nöjt lag med tränare vandrade i halvtidsvilan bort mot omklädningsrummet. Det fanns bud på mer och inför andra kändes det som att det kunde bli ett par bollar till..
KGFC äntrade planen för en andra halvlek som de flesta trodde skulle se ut som den föregående. Men ett lyckat byte av Hovås/Billdal gav en tidig reducering efter ett motlägg på mittplan. Vips, så var det match igen. Målskytt: Louise Nordenberg.
KGFC fortsatte att anfalla men saknade helt och hållet skärpa i avsluten. Samtidigt som Göteborg inte var i närheten spelmässigt i den andra halvleken så dominerar man matchen. Hovås/Billdal bjöd på några farliga kontringar men var egentligen aldrig riktigt nära. Slutresultatet skeivs till 3-1, (3-0). Det var närmare en fyra för KGFC än en tvåa för Hovås/Billdal.

Glädjande var. bland mycket annat, att Lisa Ek som ser ut att ha hittat tillbaka till gammal sedvanlig form, vinner närkamper och levererar bollar.
- Jag har jobbat jävligt hårt med den fysiska biten. Jag känner mig stark och redo.

Träningslägret ser ut att ha gjort Lisa och hela laget väldigt gott.
- Vi har hittat ett gemensamt fokus. Om det är ett fokus som är riktat mot guld återstår att se. Men vi ska jobba för det...
Stefan Rehn:
- Det är svårt för mig att stå här och inte vara nöjd när vi vinner. Jag är väldigt nöjd med första halvlek och vill lyfta fram hela laget. Vi tappar lite fokus i andra halvleken. Men på det stora hela gör vi en godkänd insats.
Imorgon väntar videoanalys av dagens match där tjejerna får se vad de gjort bra och vad de gjort mindre bra.

Såhär startade Kopparbergs/Göteborg FC mot Hovås/Billdal:
Loes Geurts
Elin Rubensson - Arna Sif Asgrimsdottir - Kathlene Fernström - Julia Wahlberg
Adelina Engman UT68 (Filippa Culmark) Lisa Ek - Andrine Hegerberg - Lieke Martens
Manon Melis - Sara Lindén UT68 (Rebecka Blomqvist)

1-0 Lieke Martens
2-0 Manon Melis
3-0 Manon Melis
---------------------------
3-1 Louise Nordenberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter