Storseger och målexplosion för KGFC på Kanarieöarna

Efter 14-1 i träningsmatchen på Kanarieöarna var KGFC-tjejerna så klart väldigt glada. Allt gnuggande och nötande av anfallsspel under lägerveckan tycks ha gett resultat. Foto: LASSE SVENSSON Efter 14-1 i träningsmatchen på Kanarieöarna var KGFC-tjejerna så klart väldigt glada. Allt gnuggande och nötande av anfallsspel under lägerveckan tycks ha gett resultat. Foto: LASSE SVENSSON
Det sa pang, pang, pang redan från start i träningsmatchen i kväll på Kanariöarna.
Redan i den första matchminuten gjorde Lieke Martens 1-0 och sedan rullade det på till hela 7-0 innan halvtidsvilan. Den spanka kombinationen, som Kopparbergs/Göteborg FC ställdes emot, hängde inte alls med i svängarna och till slut vann KGFC med förkrossande 14-1! 
– Jag är jättenöjd med tjejerna, säger tränaren Stefan Rehn. Vi har gnuggat anfallsspel här under lägret och de bitarna börjar verkligen komma på plats nu.


Det var sen matchstart, 21.00 svensk tid, i kvällens träningsmatch på Kanarieöarna, då KGFC ställdes mot en spansk kombination.
Men de svenska tjejerna visade inga tecken på kvällströtthet. Redan i den första matchminuten slog Lieke Martens in 1-0 och sedan rullade det på till hela 7-0 innan halvleken var över.
– Bland annat gjorde Andrine Hegerberg ett snyggt mål direkt på hörna, berättar Stefan Rehn. Hon slog överhuvudtaget bra hörnor under hela matchen. Och det är roligt att se eftersom hörnor, ja alla fasta situationer, är viktiga anfallsvapen.

I andra halvlek fortsätte KGFC att dominera med eftertryck. Spelarna i den spanska kombinationen var förvisso snabba och tekniska men förmådde inte mäta sig med sina motståndare på det fysiska planet.
Och efter 14-1 var förstås Stefan Rehn mycket nöjd.
– Motståndet var naturligtvis inte det allra bästa, säger han. Men vi fokuserade på vårt och eftersom vi tränat mycket på just afallsspelet under veckan här nere, var det skönt att det funkade så bra.
– Vi hade genomgående ett kvickt spel med många passningar som gick till rätt adress, vi försvarade oss högt, löpte mycket och vann ofta boll på motståndarnas planhalva.
Roligt var det också att se att "rätt" spelare stod för en majoritet av målen, det vill säga de forwards som alla förväntar sig ska stå för lejonparten av målen också när allsvenskan drar i gång.
Vi fick se hattrick Adelina Engman, Sara Lindén och Lieke Marten och dessutom gjorde Manon Melis och Andrine Hegerberg två mål vardera.
– Alla tycker så klart det är roligt att göra mål, skrattar Rehn. men självklart är det särskilt viktigt för självförtroendet hos våra offensiva spelare att få göra det.
Nu väntar en lättare träning för KGFC i morgon. På onsdag bär det sedan i väg hemåt igen. Och då blir det fullt fokus på helgens match mot Hovås/Billdal på Valhalla IP (söndag, 12.00).

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts (ut 65, Fanny Lund)
---
Marlene Sjöberg (ut 65, Anna Ahlstrand)
Kathlene Fernström
Arna Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson (ut 65 Julia Wahlberg)
Lisa Ek
Andrine Hegerberg
Lieke Martens (ut 65, Filippa Curmark)
---
Adelina Engman (ut 65, Sofia Skog)
Manon Melis (ut 65, Sara Lindén)

Målskyttar, första halvlek:
1-0 Lieke Martens
2-0 Manon Melis
3-0 Andrine Hegerberg
4-0 Andrine Hegerberg
5-0 Adelina Engman
6-0 Lieke Martens
7-0 Adelina Engman
Målskyttar, andra halvlek:
8-0 Like Martens
9-0 Manon Melis
10-0 Adelina Engman
11-0 Filippa Curmark
12-0 Sara Lindén
13-1 Sara Lindén
14-1 Sara Lindén

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter