Mot solen och värmen - men glöm paraplydrinkar och solstolar 

I morse bar det i väg till Gran Canaria för spelarna i KGFC. Nu väntar en veckas läger med finslipningar och lagbyggande. Foto: LISA EK I morse bar det i väg till Gran Canaria för spelarna i KGFC. Nu väntar en veckas läger med finslipningar och lagbyggande. Foto: LISA EK

I morse lyfte planet från Landvetter som ska ta KGFC-gänget till Gran Canaria, till solen och värmen...
... men glöm paraplydrinkar och solstolar.
– Ja, nu ska vi sätta allt som är viktigt inför säsongen, det blir dubbla pass och finslipning, säger tränaren Stefan Rehn. Det har sett bra ut hittills, men vi ska bli ännu bättre.


Försäsongen har varit positiv för tjejerna i Kopparbergs/Göteborg FC. Enda plumpern i protokollet är cupförlusten, 1-2, mot Rosengård.
– Vi torskade den viktigaste matchen och det är ju tråkigt, säger Stefan Rehn. Men vi har på det stora fungerat bra som lag både i offensiven och defensiven.
På onsdagmorgonen klockan 08.00 lyfte spelare och ledare från KGFC mot Gran Canaria. Nu väntar en veckas läger med
gnuggande av spelsystem, anfallskombinationer och fasta situationer.
– Vi ska bryta ner det mesta i detaljer, säger Rehn. Det som varit bra ska bli ännu bättre. Nu handlar det om att komma väl förberedd till premiären i april.
KGFC-tränaren har, tillsammans med sina assistenter Jane Törnqvist, Anders Nord och Stig Fredriksson, lagt ner mycket tid på att hitta det svagheter som hittills under försäsongen funnits i laget.
– Jag tänker inte berätta vad jag sett, men det är fortfarande lite att slipa på...

På det stora hela är tränarkvartetten i Kopparbergs/Göteborg FC ändå nöjd med försäsongen så här långt. Många mål framåt och få bakåt.
– Mycket hänger samman med att vi haft en kontinuitet från förra året, säger Rehn. I fjol byggde vi nytt, i år har vi fått behålla 16 tjejer från förra årets trupp och har kryddat med spetsspelare som kan bidra med kvalitet både framåt och bakåt.
Vad är ni bättre på jämfört med 2014, Stefan?
– Framförallt handlar det om speed och teknik. Jag hoppas och tror att vi i år har fler spelare som kan avgöra och bidra till våra poäng.
Så här ser programet ut för veckan på Kanarieöarna, på ett fint hotell mellan San Agustin och Playa de Ingles, med promenadavstånd till en träningsplan med grönt och prunkande naturgräs:
I dag: Lätt träning.
Torsdag: Två fotbollspass.
Fredag: Gym på förmiddagen, fotboll på eftermiddagen.
Lördag: Ledigt.
Söndag: En träning.
Måndag; Match mot en kombination från Kanarieöarna 20.00 (läs rapport här efter matchen).
Tisdag: Återhämtning, en träning.
Onsdag: Hemresa
Väl hemma i Göteborg igen i nästa vecka är det fullt fokus på träningsmatchen mot Hovås/Billdal, skrällaget i cupen, den 29 mars – 12.00 på Valhalla IP.
Samtliga spelare, förutom korsbandsskadade Beata Kollmats, är med på veckans läger på Kanarieöarna.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter