Säker seger med 4–0 mot Mallbacken

Lieke Martens var tillbaka i laget efter utflykten till Cypern med det holländska landlaget. Och Lieke imponerade i träningsmatchen mot Mallbacken med sin bollskicklighet, sina passningar och blev des Lieke Martens var tillbaka i laget efter utflykten till Cypern med det holländska landlaget. Och Lieke imponerade i träningsmatchen mot Mallbacken med sin bollskicklighet, sina passningar och blev des

KGFC fortsätter att visa fin form under försäsongen.
På söndagen blev det ännu en seger för Göteborgs hopp i damallsvenskan. Den här gången mot den allsvenska nykomlingen Mallbacken.
– Vi gjorde en bra förstahalvlek och hade bra kontroll under hela matchen, säger Lieke Martens efter
4-0 på Valhalla IP.


Den allsvenska nykomlingen Mallbacken stod för motståndet när Kopparbergs/Göteborg FC spelade sista träningsmatchen innan träningslägret på Kanarieöarna i veckan.
Till skillnad från förra helgens match mot
Jitex (2-1) hade tränaren Stefan Rehn den här gången tillgång till i stort sett hela spelartruppen. Bortsett från tidigare skadade Beata Kollmats och Rebecka Blomqvist saknades dock också Filippa Curmark (magsjuk) och Julia Wahlberg (problem med hälsenorna).
Däremot var hela gänget av landslagsspelare tillbaka i laget.
– Jag tycker vi gör en bra match, säger Stefan Rehn. Vi visar att vi kan ha långa anfall och kan behålla bollen inom laget.

Redan I inledningen av matchen tvingades dock KGFC till ett byte då Lisa Ek kolliderade olyckligt med Mallbackens målvakt Jennifer Falk (f d Jitex). Falk klagade på smärtor i bröstet och axeln men kunde fullfölja. En mycket besviken Lisa Ek fick emellertid utgå med en kraftig bula i pannan. Inget tydde på söndagen tack och lov på att hon drabbats av någon hjärnskakning.
Spelmässigt ägde göteborgarna den första halvleken helt och hållet.
Bara 2-0 i paus - efter mål av holländskorna Manon Melis och Lieke Martens - vittnar om viss ineffektivitet och ett bra försvarsspel från Värmlands-laget.
– Visst, man kan alltid önska sig fler mål, säger Lieke Martens, som fick kliva in centralt efter Lisa Eks skada.
– Men å andra sidan spelade vi runt på ett bra sätt och skapade många chanser. Det lovar ändå gott.
Martens, som är en nyckelspelare för KGFC med sin blick och sin bollskicklighet, ser nu fram emot träningslägret på Kanarieöarna och sedan mot den allsvenska starten om knappt en månad.
– Det känns som vi har något bra på gång, säger hon. Vi har fått behålla stommen från i fjol och har dessutom fått in några bra byförvärv.
Av dessa nya spelare imponerade åländskan Adelina Engman mest i går. Hela tiden pigg och löpvillig och dessutom målskytt.
Isländskan Arna Sif Asgrimsdottir spelade mittback under hela matchen bredvid Kathlene Fernström, men sattes inte på några svårare prov då Mallbackens offensiv aldrig kom i gång den här dagen.
Elin Rubensson, ny från Rosengård, såg stabil ut under den knappa timme hon spelade. Möjligen var hon lite sliten efter flera matcher med landslaget under Algarve Cup. Men ändå inget snack om att Elin är en toppvärvning inför den stundande säsongen.
På onsdag reser tjejerna till Kanarieöarna. Där väntar tuff träning och dessutom en match mot en spansk kombination. Nästa träningsmatch på hemmaplan äger rum den 29 mars då Hovås/Billdal gästar Valhalla IP.

Så här spelade KGFC:
Loes Geurts
Marlene Sjöberg - Arna Sif Asgrimsdottir - Kathlene Fermnström - Sofia Skog
Adelina Engman (86 Ebba Rosén) - Lisa Ek (11 Elin Rubensson, 67 Catrine Johansson) - Andrine Hegerberg - Lieke Martens
Sara Lindén - Manon Melis (67 Anna Ahlstrand)
Målskyttar:
1-0 (36) Manon Melis
2-0 (45) Lieke Martens
3-0 (49) Adelina Engman
4-0 (54) Manon Melis
Publik:
Ca 150

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter