Landslagstjejerna tillbaka mot Mallbacken på söndag

Manon Melis och de andra sex landslagstjejerna i KGFC är hemma i Göteborg igen. På söndag väntar match mot allsvenska nykomlingen Mallbacken. Manon Melis och de andra sex landslagstjejerna i KGFC är hemma i Göteborg igen. På söndag väntar match mot allsvenska nykomlingen Mallbacken.

På söndag är det dags för match igen för KGFC. Den här gången med alla landslagstjejerna tillbaka i laget.
Manon Melis, som haft känning i en vad, känner sig bättre och räknar med att spela.
– Det ska inte vara någon fara, säger skyttedrottningen.


När Kopparbergs/Göteborg FC förra helgen möte Jitex för andra gången under försäsongen, var det med ett brandskattat lag.
Hela sju spelare var borta med sina olika landslag. Trots det – och med fem F19-tjejer i laget och en släng av magsjuka i truppen – lyckades man slå tillbaka Jitex med 2-1 efter mål av Sara Lindén och Marlene Sjöberg.
På söndag väntar annat motstånd i form av den allsvenska nykomlingen Mallbacken, som värvat spännande inför säsongen och bland annat har ett intressant mittfält där tre amerikanskor – Monica Dolinsky, Katie Bethke och Tessa Gavilsky – lär sätta sin prägel på spelet.
Men naturligtvis ska ett KGFC med ambition att komma högt i tabellen vara favorit mot Mallbacken.
– Såvitt jag vet är alla tjejerna som varit i väg på landslagsuppdrag friska och skadefria, säger sportchefen Lasse Svensson. Manon har lite bekymmer med en vad, men det ska nog inte vara så allvarligt.

Målsprutan Melis bekräftade själv att det inte ska vara några bekymmer med spel på söndag, när hon landade på Landvetter på fredagsförmiddagen.
– Jag fick en smäll på vaden, typ en lårkaka, i en av de första matcherna på Cypern, säger hon. Men det är bättre nu och jag är inte orolig.
Manon och hennes Holland har spelat en landslagsturnering på Cypern, samtidigt som många andra landslag deltagit i Algarve Cup. Sporsligt gick det inget vidare för holländskorna. Förluster mot Skottland och Australien, oavgjort mot Finland och England.
– Men vi har sett det som ett träningsläger inför VM, säger Melis, som för ovanlighetens skull gick mållös från matcherna.
– Alla har fått spela minst två matcher och vi har försökt att sätta vårt spelsystem. Man ska inte ta så hårt på resultaten 
– Nu ser jag fram emot att träffa tjejerna, spela matchen mot Mallbacken och sedan dra iväg på läger till Kanarieöarna. Härligt att det bara är en månad kvar innan allsvenskan drar i gång.
De andra KGFC-tjejerna som varit i väg på landlagsuppdrag är:
•  Lieke Martens och Loes Guerts, också Holland och cupen på Cypern.
• Andrine Hegerberg, som gick direkt från en samling med Norges U23 till a-landslaget och en femteplats i Algarve Cup.
• Elin Rubensson, som i Algarve Cup passade på att ta ett allt fastare grepp om högerbacksplatsen i det svenska landslaget inför VM. 
• Adelina Engman, den finska anfallaren, har också spelat turneringen på Cypern, där laget inkasserade två förluster, mot England och Australien, kryssade mot Holland och besegrade Sydafrika.
• Arna Sif Asgrimsdottir represenerade Island i Algarve. Laget kom sist i gruppspelet och slutade total tia efter förlust mot Japan i placeringsmatchen.
På söndag hoppas vi få se samtliga landslagtjejer på planen. Frågetecken inför matchen är det för Filippa Curmark, inte riktigt frisk efter sin magsjuka, Julia Wahlberg, problem med hälsenorna. Definitivt borta är Beata Kollmats, korsbandet, och Rebecka Blomqvist, fotskadad.

Kom nu till Valhalla IP och heja fram tjejerna till ännu en försäsongsseger. Matchstart 15.00.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter