Saras mål bäddade för ny seger mot Jitex

Sara Lindén pustar ut efter matchen mot Jitex. Trots magsjuka i veckan var anfallaren, som gjorde matchens första mål, en av de bästa spelarna på planen på lördagseftermiddagen. Foto: MICHAEL LUND Sara Lindén pustar ut efter matchen mot Jitex. Trots magsjuka i veckan var anfallaren, som gjorde matchens första mål, en av de bästa spelarna på planen på lördagseftermiddagen. Foto: MICHAEL LUND

Segrarna fortsätter att trilla in för KGFC.
I den kyliga och blåsiga lördagsmatchen mot Jitex på Åbyvallen blev det dock tuffare än senast lagen möttes för en månad sedan. 9-0 då, 2-1 i dag.
– Det viktiga var att vi vann och att spelarna fick sig en genomkörare, säger tränaren Stefan Rehn.


När KGFC och Jitex träningsmatchade för drygt en månad sedan blev det seger med hela 9-0. 
Den här gången var förutsättningarna lite annorlunda. Hela sju KGFC-tjejer var borta med olika landslag. Dessutom tvingades Kathlene Fernström kasta in handduken på lördagmorgonen på grund av 
sjukdom. Lägg dessutom till att såväl Sara Lindén som Filippa Curmark varit magsjuka i veckan och att att Catrine Johansson bara spelade en halvtimma av försiktighetsskäl sedan hon haft lite känning i en vad.
– Men det känns bra, säger Catrine. Det ska inte vara någon fara framöver.
Med så många spelare borta, passade KGFC på att ge fem F19-spelare chansen – Julia Nordlander, Ebba Rosén, Josefin Wiklund, Lina Karlsson och Moa Samuelsson.
– Kul och inspirerande för dem, säger Stefan Rehn. Jag tycker de gjorde bra i från sig.

I den första halvleken på Åbyvallen dominerade Kopparbergs/Göteborg FC kraftigt. Och efter mål av Sara Lindén och Marlene Söberg på straff sedan Sofia Skog blivit nedragen, gick lagen till pausvila med en 2-0-ledning för KGFC.
I den andra halvleken, då samtliga fem F19-spelarna var på planen för KGFC, jämnades spelet ut och Jitex kunde reducera till 2-1 och var dessutom bara en stolpträff från att kvittera.
Sara Lindén, som inte längre känner någonting i sitt korsbandsopererade knä, var utpumpad efter 90 minuter på planen.
– Jag har varit krasslig i veckan, säger hon. Hade vi haft fler avbytare hade jag gått av planen. Men på det stora hela är jag nöjd med insatsen. Jag gjorde ett mål och kände mig ändå hyfsat pigg.
Med Manon Melis och nyförvärvet från Finland, Adelina Engman, i laget har konkurrensen skärpts på forwardssidan jämför med i fjol.
– Det är bra, tycker Sara. Det sporrar oss alla att träna hårdare.
Den 31-åriga veteranen ser mycket fram mot säsongen och tror att KGFC kan vara med och hugga i toppen av tabellen när det drar ihop sig.
– Jag längtar till premiären, säger hon. Men första ska vi på träningsläger på Kanarieöarna och finslipa allt inför seriestarten. Det ser jag också fram emot.
Stefan Rehn var efter matchen nöjd med segern.
– Segrarna stärker laget, menar han. Och alla matcherna på försäsongen är viktiga, även om förutsättningarna blev lite konstiga den här gången med tanke på att vi hade så många borta.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter