Dags för försäsongsderby igen

Senast KGFC mötte Jitex blev det seger med hela 9-0. Anna Ahlstrand var då en av dem som bidrog till segern. Foto: PER MONTINI Senast KGFC mötte Jitex blev det seger med hela 9-0. Anna Ahlstrand var då en av dem som bidrog till segern. Foto: PER MONTINI

Sju tjejer borta på landslagsuppdrag, dessutom sjukdomsfall och ett par skador – men tro inte att KGFC-tränaren Stefan Rehn tar lätt på lördagsmatchen mot Jitex för det.
– Absolut inte, säger han. Våra spelare som är i väg med sina landslag får bra matchträning och det är viktigt att de som är kvar på hemmaplan också får det.


Årets första träningsmatch spelades mot just Jitex för drygt en månad sedan.
Då vann Kopparbergs/Göteborg FC med hela 9-0.
– Vi ska nog inte räkna med sådana siffror den här gången, säger Stefan Rehn. Men att matcha kontinuerligt under försäsongen är nödvändigt, så den här matchen är lika viktig som alla andra både för mig och för tjejerna.
– Visst, det är sant att vi har många borta. Men det innebär i sin tur bara att andra får en möjlighet att kliva fram.

Ja, inte nog med att Elin Rubensson (svenska a-landslaget), Arna Sif Asgrimsdottir (Island), Andrine Hegerberg (Norge, U23- och a-landslag), Adelina Engman (Finland),  Loes Geurts, Lieke Martens och Manon Melis (Holland) är indisponibla. Även magsjuka Sara Lindén och Filippa Curmark riskerar att missa Jitexmatchen.
Sedan tidigare är också Beata Kollmats och Rebecka Blomqvist skadade.
– Beata har ju sitt korsband och henne räknar vi inte med den här säsongen, säger Stefan Rehn. Rebecka har en fotskada och där snackar vi om ett par veckor.
För att fylla ut truppen kommer en handfull tjejer från F19-laget nu att få chansen i a-laget.
– Jättekul att kunna släppa fram dem, säger Stefan. Det är bra för mig som ännu inte lärt känna alla spelarna där, och det är inspirerande för dem att se att steget upp till allsvenskan inte behöver vara så långt om man gör bra i från sig.
Årets försäsong har hittills gått i dur för KGFC. Bortsett från cupförlusten mot Rosengård har laget hittills bara segrar i resultatraden. På det stora hela är Stefan Rehn nöjd med var truppen står jämfört med förra året.
– Vi har ett försprång om man jämför med i fjol. Då hade vi ett tiotal nya spelare och det tog ett tag på våren innan bitarna var på plats. I år ligger vi längre fram och är mer samspelta.
– Dessutom känns truppen både spetsigare och bredare och i år tycker jag vi har en lag där ännu fler spelare kan konkurrera och skärpa träningarna.

Avspark: Lördag 7 mars, 14.00, Åbyvallen, Mölndal.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter