4-0 mot danska mästarinnorna

Lisa Ek en av målskyttarna mot Fortuna Hjörring. Lisa Ek en av målskyttarna mot Fortuna Hjörring.

Kopparbergs/Göteborg FC fortsätter att visa fin form i träningsmatcherna inför säsongen. De danska mästarinnorna Fortuna Hjörring kunde ganska enkelt slås tillbaka hemma på Valhalla med klara 4-0 (2-0).
- En jätteskön seger där vi spelade riktigt bra i första halvlek, summerade Manon Melis efter matchen. Vi rullade bollen bra och satte hög press på danskorna. Vi vann ofta bollen på mittplanen och kunde därifrån vända spelet.
Precis som i de tidigare träningsmatcherna fick KGFC en bra start på matchen när de med hjälp av gästernas försvar såg bollen rulla in. Danskornas försvar var inte alls med på noterna när det väl var för sent och hade inte bollen gått in så hade Adelina Engman lätt kunna stöta den i mål.

2-0 var mer resolut när Andrine Hegerberg dribblade i straffområdet och kunde mycket väl ha avslutat själv. Istället passade hon Lieke Martens som enkelt kunde sätta bollen i nät.
Spelmässigt var KGFC överlägsna sina motståndare hela halvleken där Andrine Hegerberg svarade för en mycket stark och gedigen halvlek med smarta lösningar och fina individuella prestationer från norskan.
- I andra halvlek startade vi väl så där, tyckte Manon Melis. Vi gjorde lite ändringar i spelet efter hand och det gav utdelning.
KGFC hade Mycket bollinnehav men färre rena chanser än i första halvlek. Tränare Stefan Rehn gjorde då ett trippelbyte som gav utdelning. För i matchminut 69 kom Elin Rubensson fri på högersidan och tog sig hela vägen ner till kortlinjen. Väl där skickade hon in bollen framför mål till inhopparen Lisa Ek som stötte in 3-0.
En annan inhoppare, Rebecka Blomqvist, fick sedan avsluta målskyttet med att gör mål igen i en träningsmatch och fastställa slutresultatet till 4-0 efter ett fräsande skott utifrån via ribban och in.
-Vi var väldigt besvikna efter cupmatchen mot Rosengård. Så det var bra att vi fick möta ett bra motstånd igen efter den matchen. En skön känsla att vi kunde vinna med 4-0 mot de danska mästarinnorna, avslutade Manon.
En väl genomförd match av Kopparbergs/Göteborg FC som fortsätter att imponera under försäsongens träningsmatcher. Det kan bli riktigt bra det här när väl säsongen drar igång på allvar.

Matchfakta:
1-0  Självmål (6)
2-0  Lieke Martens (11)
3-0  Lisa Ek (69)
4-0  Rebecka Blomqvist (87)
Startelvan KGFC:
1. Loes Geurts
18. S Skog - 2. C Johansson - 5. K Fernström - 19. M Sjöberg
17. L Martens - 9. F Curmark - 4. A Hegerberg - 8. E Rubensson
20. M Melis - 7. A Engman
Avbytare:
12. Fanny Lund 
6. Anna Ahlstrand
10. Lisa Ek
11. Julia Wahlberg 
14. Sara Lindén 
21. Rebecka Blomqvist
Isländska Arna-Sif Asgrimmsdottir är tyvärr sjuk.
Beata Kollmats är ju borta resten av säsongen.
Publik: 60

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter