#7 Adelina Engman - "Stor omställning mot lilla Åland"

Adelina Engman kom till Kopparbergs/Göteborg FC för att göra mål. Och mål har hon gjort. Redan i sin första match med sin nya klubb stänkte hon in 4 stycken. Ändå tycker hon omställningen från Åland till KGFC har varit tuff.
- Det är stor skillnad rent fotbollsmässigt, säger hon. Det är mycket tuffare och högre tempo än vad jag varit van vid.
Även socialt har det varit en stor omställning för åländskan.
- Göteborg är ju en stor stad. Mycket större och mer folk än vad jag är van vid från lilla Åland. Men jag trivs, skrattar hon.
Fotbollsmässigt har hon lyckat bra och blev fyramålsskytt i sin första match med sin nya klubb. Hon hade en lättare vadskada i den andra träningsmatchen mot Kungsbacka och mot FC Rosengård stukade hon foten och tvingades utgå. 

Men hennes glada humör och positiva attityd tog henne snabbt tillbaka till träning igen.
- Ja, jag är en glad och positiv tjej som tycker att det är jobbigt att bara ligga på soffan. Jag vill ha mycket att göra. 
Mycket att göra är också något som stämmer bra in på hennes nya liv i Göteborg. Förutom fotbollen trivs Adelina alldeles utmärkt med att lära känna sin nya hemstad, hänga på fik med kompisar och lagkamrater och shoppa. 
- Jag är mycket ute på stan och försöker att lära känna den bättre. 
I laget hänger hon mest med Elin Rubensson och Filippa Curmark som också är nya i laget. En trygghet som känns bra för den 20-åriga åländskan som hunnit med 25 landskamper för det finska landslaget där hon precis som i KGFC spelar anfallare eller yttermittfältare. 
- Det stämmer, flikar hon in. Det är två positioner som passar bra in i min spelstil. Snabb, teknisk och gärna utmana en mot en.
Adelina har gått från klarhet till klarhet i sin nya omgivning. Får hon nu bara vara hel och frisk så kan klubben räkna med en riktigt bra förstäkning i truppen inför säsongen 2015.