Rosengård för svåra i cupen

Rebecka Blomqvist enda målskytt mot Rosengård. Rebecka Blomqvist enda målskytt mot Rosengård.

Kopparbergs/Göteborg FC lyckades inte besegra FC Rosengård i åttondelsfinalen av Svenska Cupen. Trots ett tidigt ledningsmål och en spelare mer på planen i nästan hela matchen kunde gästerna vinna efter förlängning med 2-1. 
Allt började så bra med att Rebecka Blomqvist gjorde sitt första mål i en tävlingsmatch för KGFC. Minuterna senare fick Ramona Bachman syna det röda kortet efter två tidiga varningar. Minst sagt läge för revanch. 
Men Rosengårds hårda presspel gjorde det svårt för hemmalaget som ändå skapade chanser trots att Rosengård hade bollen mest. Nervöst i slutet på första halvlek när gästerna pressade på för en kvittering. Men bra försvar och fina ingripanden från Loes Guerts i målet gjorde att matchen stod 
1-0 i halvtid. 


KGFC kom ut i andra halvlek och tog över. Laget skapade chanser men inga mål. Manon Melis hade ett läge. Inhopparen för dagen Sara Lindén lika så. Men inga mål för KGFC. Istället kunde Sara Björk Gunnarsdottir kvittera i slutet av ordinarie tid.
Matchen till förlängning där två tröttkörda lag fick se Marta avgöra matchen och ta Rosengård vidare i cupen.
Kommentarer från matchen kommer i Studio KGFC senare i kväll.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter