Inför cupmatchen mot FC Rosengård

Full fart framåt är det som gäller för KGFC 2015. Full fart framåt är det som gäller för KGFC 2015.

När Kopparbergs/Göteborg FC i morgon tar emot FC Rosengård i åttondelsfinalen så är det två av seriens absoluta topplag som drabbar samman på Valhalla IP.
Även om Rosengård har övertag statistiskt sett genom åren så är det KGFC som i kraft av hemmaplan nu verkligen vill visa fotbollssverige hur bra årets lag verkligen är. Nu vill KGFC har revasch för det snöpliga nederlaget i slutet av förra säsongen med 2-3. En match där Kopparbergs/Göteborg FC hade ledningen men tappade den i slutet. Till i år har laget fått behålla mycket av den trupp som slutade trea i Damallsvenskan 2014 och bara förstärkt på en del positioner. Något som ser väldigt spännande ut.

Även om inte laget är på topp ännu och träningsmatcherna mot elitennanlag kanske inte säger så mycket så känns laget harmoniskt och sammansvetsat inför mötet mot de svenska mästarinnorna. Dessutom brukar cupen passa KGFC.
Nu är det inga duvungar laget ställs emot. Men en duvunge, Elin Rubensson, har lämnat Rosengård för just KGFC och hennes framfart på högerkanten ska bli mycket spännande att se i matchen.
Den senaste segern mot FC Rosengård (då Ldb Malmö) kom den 29 augusti 2012. Då var det just i cupen.
Kan bara tjejerna ta med sig den sköna känslan när Christen Press satt 1-0 och "still going strong" Sara Lindén 2-0 så kan det bli en rolig söndag på ett förhopningsvis publiktätt Valhalla. För visst är det så att laget behöver all stöttning de kan få från hemmapubliken för att kunna prestera på topp. Så varmt välkomna till Valhalla IP i morgon söndag för att heja fram tjejerna till seger och avancemang i cupen. 14:00 blåser domaren igång matchen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter