4 mål av nyförvärvet när Jitex krossades

Adelina Engman gjorde 4 mål i matchen mot Jitex. Adelina Engman gjorde 4 mål i matchen mot Jitex.

Kopparbergs/Göteborg FC gjorde processen kort med Jitex i säsongens första träningsmatch och kunde vinna med hela 9-0. 4 av målen gjordes av det finska nyförvärvet Adelina Engman som förstås var nöjd med sin debut i sin nya klubb.
- Ja, det är klart att det är skönt att få en sådan bra start i min nya klubb, sa hon efteråt. Jag hade väl inte räknat med att det skulle gå så här bra. Men det var enkelt att spela med så bra medspelare runt om mig.
Målskyttet inleddes av Lieke Marten som efter 10 minuters spel gjorde 1-0 efter en snygg frisparksvariant i samspel med Manon Melis. Sedan började Adelina Engman show.

19 minuter 2-0 och 21 minuter 3-0 innan dagens assistdrottning Manon Melis gjorde sitt första mål fram till 4-0 som blev 5-0 4 minuter senare av samma målskytt. Då hade vi bara spelat 28 minuter inför de 172 åskådarna på Valhalla IP.
Adelina Engman såg sedan till att det var tennissiffror 6-0 i halvtid efter att hon fullbordat sitt hattrick.
- Jag och Manon hittade varandra bra i matchen och det gav utdelning, analyserade finskan. Vi lärde oss hitta varandra bättre och bättre under matchen.
Något som förstås kan komma att bli riktigt roligt i kommande tävlingsmatcher.

Adelina gjorde sedan sitt fjärde mål i matchen innan 1 minut var spelad av andra halvlek och Jitex var förstås ett uppgivet lag. Det slutade med en 9-0-seger för KGF C efter att ett annat nyförvärv, Elin Rubensson, gjorde 8-0 och Sofia Skog avslutade målfesten på Valhalla med att sätta 9-0
2 minuter från full tid. En skön seger för KGFC som nu bara kan titta framåt och gnugga vidare på detaljer.
- Det är skönt att vi kunde vinna så stort och stärka självförtroendet, menade Adelina. Men samtidigt vet vi att det är mycket tuffare motstånd i Damallsvenskan.
Vilket av dina 4 mål var du mest nöjd med?
- Det första tror jag. Jag och Manon väggade oss igenom deras försvar, log fyramålsskytten och kunde inte annat än summera det hela som en bra dag på jobbet.

Matchfakta

Kopparbergs/Göteborg FC -Jitex 9-0 (6-0)
10 min 1-0 Lieke frispark från Manon Melis
19 min 2-0 Adelina Engman pass Manon Melis
21 min 3-0 Adelina Engman
21 min UT Lieke Martens
           ÏN Rebecka Blomqvist
24 min 4-0 Manon Melis passning Elin Rubensson.
28 min 5-0 Manon Melis pass Marlene Sjöberg
32 min 6-0 Adelina Engman

46 min Adelina Engman pass Elin Rubensson
62 min in Catrine Johansson ut Marlene Sjöberg
62 8-0 Elin Rubensson
63 min UT Manon Melis
           IN Sara Lindén
69 min UT Elin Rubensson
           IN Sofia Skog
74 min UT Loes Geurts 
           IN Fanny Lund
88 min 9-0 Sofia Skog pass Julia Wahlberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter