Derby direkt i första träningsmatchen

Nyförvärvet Filippa Curmark. Nyförvärvet Filippa Curmark.

På söndag inleder Kopparbergs/Göteborg försäsongen med derby mot Jitex hemma på Valhalla IP. Något som innebär en premiär mot sitt gamla lag för nyförvärvet Filippa Curmark.
- Det är klart att det är lite speciellt att det är Jitex vi möter, ler Filippa. Men det är ju inte samma lag som när jag spelade där. Det är ju många som har bytt klubb till i år.

Filippa Curmark som är en teknisk spelskicklig mittfältare ser, som de flesta andra i laget, fram emot att möta Jitex i ett hett derby. Hon har varit i sin nya klubb KGFC sedan november och var med redan två veckor innan träningsuppehållet. Nu känner hon sig hemma i sin nya omgivning och förväntningarna inför flytten har enlig henne själv infriats.

Marlene Sjöberg ger allt även en försäsong till. Marlene Sjöberg ger allt även en försäsong till.

- Ja, jag visste ju att Kopparberg var ett bra lag och det har jag ju fått se nu. Det är väl bättre tempo och kvalitet här än i Jitex, så det är bra.
Hur ska det bli att få spela match igen?
- Det ska bli roligt. Det är klart att alla ser fram emot att få spela matcher igen. Det är ju det man sliter för under försäsongen. Så jag ser fram emot söndag.

Sliter är just vad Filippa gör för att koma så väl förberedd till söndagens match och säsongen i stort. Det visade hon inte minst efter tisdagens träningen. Hon själv och några spelare till stannade kvar och tränade skott trots att BK Häcken och Varbergs herrlag stod och stampade och ville in på Valhallas konstgräs för sin träningsmatch.
- Det blir väl att man stannar kvar efter träningarna ibland och drar några skott, tyckte Filippa som att det vore det naturligaste i världen.

 Marlene Sjöberg har gjort ett antal fler försäsonger än sin yngre lagkamrat. Men tro inte att ”Marre” räds försäsongsträningen för det.
- Jag älskar försäsongsträning! Fast det är klart att man längtar efter att få spela matcher, ler ”Marre”. Det är klart att det blir kul att få börja spela och se var vi står. Spännande med första matchen.
Hur mår laget tycker du?
- Väldigt bra tycker jag. Vi har haft lite småskavanker. Men det är som det brukar vara vid den här tiden. Alla känns pigga… Ja, pigga för att vara försäsong ha ha.
Även Marlene ser fram emot att ta sig an Jitex hemma på Valhalla på söndag. Ett lag hon inte riktigt vet var de står trots att de möts otaliga gånger.

-Jag vet inte riktigt var de står just nu. De åkte ju ur Damallsvenskan i fjol. Men det känns som många stannat kvar ändå. Fast jag är som sagt lite osäker på hur bra de är. Men de är ju individuellt duktiga men alla sina unga spelare. Det blir en bra första match på säsongen.
Ett alldeles utmärkt tillfälle även för alla KGFC-supportrar att titta närmare på lagets nya spelare och även kolla in i vilken form de övriga spelarna är.

Avspark på Valhalla IP på söndag klockan 12:00.

Välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter