KGFC fortsätter ungdomssamarbetet med göteborgsklubbar

Anna Stoltze ny tränare för F19. Anna Stoltze ny tränare för F19.

Förra säsongens satsning på ett F19-lag med spelare från ett tiotal flickföreningar i Göteborg fortsätter även 2015.  
- Genom att utveckla samarbetet och erfarenhetsutbytet mellan föreningarna hoppas vi i framtiden även se fler västsvenska spelare som spelar i Damallsvenskan och landslagen, säger sportchef Lasse Svensson.


Under förra året startade KGFC ett samarbetsprojekt tillsammans Göteborgs Fotbollsförbund och ett tiotal flickföreningar i Göteborg där man även deltog med ett gemensamt lag i Svenska Spels F19-serie. 

Alla inblandade föreningar har varit mycket positiva till samarbetet och trots regeländringar 2015, där KGFC måste namnge 22 spelare från samarbetsföreningarna, har KGFC valt att fortsätta samarbete och att anmäla ett lag i Svenska Spels F19-serie.

-Glädjande är att nu ytterligare föreningar har nu visat intresse och det finns fortfarande möjligheter att delta i projektet, menar Svensson.

Nyligen blev det även klart att Anna Stoltze förstärker ledarteamet och blir ansvarig tränare och att även Lotta Gustafsson blir kvar samt blir huvudansvarig för samarbetsprojektet.
Syftet till samarbetet är utifrån föreningarnas respektive behov stimulera spelare genom extra träning och matcher med elitinrikning.

-Vi vill stimulera spelare i närområdet till att hålla på med fotboll högre upp i åldrarna genom att de fortsättningsvis även kan spela kvar i sin moderförening. Genom att utveckla samarbetet och erfarenhetsutbytet mellan föreningarna hoppas vi i framtiden även se fler västsvenska spelare som spelar i Damallsvenskan och landslagen.

För KGFC:s egen del vill klubben också utöka speltiden för de spelare som inte är ordinarie i a-laget och ge dem en chans att då istället spela i F19-laget under tiden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter