#6 Anna Ahlstrand - Sällan skadad alltid glad

Anna Ahlstrand gör i år sin tionde säsong för Kopparbergs/Göteborg FC. Den lojala västgöten med Grästorp som bas fortsätter alltså pendla de 11 milen enkel resa en säsong till.
- Det känns som vi har fått ihop ett riktigt bra lag i år med bra spelare på alla platser. Så det ska bli riktigt kul, säger veteranen. 
En anledning till Annas ständiga medverkan på planen är att hon under hela sin fotbollskarriär sällan eller aldrig varit skadad.
- Ja, peppar peppar, ler hon. Man har väl alltid lite skavanker men någon riktigt allvarlig skada har jag klarat mig undan ifrån.
Hon gäds över att fotbollssäsongen nu dragit igång igen på allvar. Det spritter i benen även om det känns lite ovant att röra bollen igen efter semestern. 

- Det är tuffta att komma igång men samtidigt väldigt roligt. 
Hon är optimistisk, som vanligt, inför säsongen och välkomnar både konkurransen och de nya spelarna som anlänt till truppen. Hon tror också att årets lag verkligen kan vara med och utmana FC Rosengård om SM-guldet.
- Vi har ju fått in några nya duktiga spelare, så vi ska nog kunna vara med och fajtas där uppe i toppen. Det tycker jag.
Kan ni utmana Rosengård på allvar?
- ja, om vi bara kan få ihop alla bitar och spela som ett lag så tror jag vi ska kunna göra det.
Det är svårt att inte smittas av hennes ständiga leende och optimism. En ärlig glädje som driver henne att genomföra ännu en försäsong och ännu en gång pendla mellan hemmet i Grästorp och Valhalla under en hel säsong.
- Det är ju jättekul. Det är det. Annars hade jag inte kunna lägga ner all den här tiden och mina resor fram och tillbaka. Vi tar ett år i taget så får vi se var det stannar.
Vad driver dig?
- Dels att jag trivs så himla bra i klubben och dels att få vara en del i det här gänget. Det är bara så roligt att få vara med och att få spela fotboll.
Ju mer åren gått desto fler platser har Anna fått prova att spela på. Det har varit allt från innermittfältare till yttermittfältare till försvarare på olika positioner. Svårt för många. Inte för Anna som tar det med ett leende.
- Jamen det är ändå så nyttigt att få spela på olika positioner och se och lära av hur andra har det. Då kan man enklare tänka sig in i deras situation. Jag spelar väl där tränaren sätter mig, skrattar hon och tar sikte på sin tionde säsong i Kopparbergs/Göteborg FC.