En meriterad vinnarskalle har anlänt

- Jag har fått ett jättebra intryck av klubben och de spelar en väldigt rolig fotboll. Dessutom har de väldigt många bra fotbollsspelare, säger nyförvärvet från FC Rosengård Elin Rubensson på frågan om varför hon valde att skriva på för Kopparbergs/Göteborg FC.
Hon har redan 3 SM-guld, spelat 3 kvartsfinaler i Champions League och ett JVM-guld 2012. Dessutom är hon med i den 18-mannatrupp som Pia Sundhage har tagit ut till landslaget. Med andra ord är det en mycket meriterad spelare som nu signat för 2 år med Kopparbergs/Göteborg FC. Lägg där till att hon gjorde sin A-landslagsdebut den 23 oktober 2012 och fick strax därefter ta emot priset som årets nykomling på fotbollsgalan 2012. 

Men konkurransen i FC Rosengård bara ökade ju större framgångarna blev för klubben och Elin fick flytta runt på olika positioner. Nu hoppas hon på mer spel i sin nya klubb som hon ser fram emot att bli en del av.
- Det är klart att det är tufft att lämna en klubb som går så bra som Rosengård. Men för min egen del så var det det absolut bästa att lämna nu. Det har blivit för hackigt den sista tiden när jag har hoppat in och ut ur startelvan. Det har helt enkelt varit för lite kontinuitet för min del. 
Som spelare beskriver hon sig själv som snabb, bra både defensivt och offensivt. Dessutom har hon ju en viss näsa för att hitta rätt i nätmaskorna. 
- Jag blir också bättre och bättre på att utmanan mina motståndare en mot en. 

Vad är det första intrycket av din nya klubb?
- Det verkar vara ett riktigt härlig gäng. Det var en väldigt rolig första träning vi hade. Mycket glada miner. Det gillar jag. 
Hon gillar att spela offensivt och gärna på en kant. Utan att spekulera allt för mycket så är det nog en ytterkant på mittfältet som liger närmast till för Elin och hennes spelstil. 
Hur bra tror du att årets upplaga av KGFC är?
- Jag tror absolut att vi kan utmana Rosengård om SM-guldet. Här finns många otroligt duktiga spelare som har bra egenskaper. Det verkar vara ett starkt kollektiv också. De är tuffa att möta. Det vet jag sedan tidigare. 
Till vardags beskriver Elin sig själv som en pysslig person som gillar att ha roligt med vänner och pojkvän. Båda flyttar nu till Göteborg och en ny lägenhet. Något hon ser fram emot.
- Jag gillar att inreda. Så att få inreda en ny lägenhet känns otroligt roligt. Det ser jag fram emot, ler hon.

Vad är dina förväntningar på att vara här?
- Jag hoppas att vi kan få ihop ett riktigt bra lag och att jag får spela mycket. Nu måste jag visa att jag ska spela från start. 
Har du stor vinnarskalle?
- Ha ha...Jättestor! 
Förhoppningsvis så stor att Elin nu kan vara en bricka i det spel som ska ta Kopparbergs/Göteborg FC till det efterlängtade guldet i höst.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter