Försäsongen igång med 3 nya ansikten

Tre nya ansikten. Adelina Engman, Elin Rubensson och Filippa Curmark. Tre nya ansikten. Adelina Engman, Elin Rubensson och Filippa Curmark.

När försäsong idag drog igång för Kopparbergs/Göteborg FC syntes tre nya ansikten i truppen som såg ut att trivas i vinterkylan på Valhalla. Adelina Engman, Elin Rubensson och Filippa Curmark. Alla med ambitioner att slå sig in i årets startelva.
- Vi vill ha ett snabbare spel i år och alla de här tre spelarna är snabba. Så det finns givetvis en tanke med våra nyförvärv, säger tränare Stefan Rehn.

Det var annars lite av "kosläpp" i luften när tjejerna väl fick springa ut på konstgräset för att spela fotboll igen. Många vågade inte riktigt gå in i duellerna utan valde att istället känna sig för lite. Men glädjen fanns definitivt där.
- Det ska bli riktigt kul i år. Det känns som vi fått ihop ett bra lag nu med en härlig konkurrans på alla lagdelar. Så det ska bli jättekul, sa veteranen Anna Ahlstrand efter den första träningen 2015. 
Efter en passningsövning och andra tekniska övningar avslutades träningen med spel på två mål över halva planen i högt tempo. 

- De såg spelsugna ut tjejerna efter en ovanligt lång semester. Det känns bra och det känns som att de gjort sina hemläxor vad gäller fysen också. Vi får se var det tar vägen. Det är fystest på torsdag, log Rehn.
Tre nya ansikten på planen. Berätta lite om dem?
- Adelina Engman från Åland. Kvick forward som är snabb och finurlig i sitt spel. En ung tjej på 20 år som vi hoppas mycket på. Det ska bli riktigt spännande att följa henne.
- Elin Rubensson från FC Rosengård. Det är väl redan många som känner till henne eftersom hon spelar i landslaget. Där har vi också en ung spelare som är kvick, har bra speluppfattning, bra med boll och kan spela på flera olika positioner. Men tanken är väl att hon ska kriga om en plats på mittfältet. Jag tror att det finns fler växlar att plocka ut ur henne.
- Filippa Curmark från Jitex. En spännande ung spelare som är innermittfältare i första hand. Bra teknik och bra speluppfattning. Även ett bra skott. En bra fotbollsspelare som vi ser mycket potential i. 
Hur var deras första träning?
- Det är klart att man tittar lite extra på hur de nya är förstås. Det känns som ganska lugna tjejer. Det var inte många yviga gester utan ganska lungt och de kändes väldigt mogna trots att det var en 19-, en 20- och en 21-åring som kommit till oss. 
Hur går tankarna i huvudet inför säsongen 2015?
- Det finns många tankar där inne. Hade du kommit in där så hade du nog fått panik... ha ha. Allvarligt så vill jag att vi ska få ett ännu bättre spel 2015. Men också ett ännu snabbare spel där våra nya tjejer finns med. 
Med 16 spelare kvar från förra säsongen så har Stefan Rehn och KGFC ett bra utgångsläge att verkligen vara med och fajtas i toppen. 
- Det känns väldigt bra och spännande inför året med en mycket bra trupp.
Även nyförvärvet från Rosengård, Elin Rubensson var nöjd med sin första träning för sin nya klubb trots vinterkylan.
- Det verkar vara ett jättehärligt gäng och en väldigt rolig första träning. Mycket glada miner och det gillar jag. 
Hon tror också att årets trupp verkligen är så bra att de kan utmana FC Rosengård om guldet i år. 
- Det tror jag absolut. Det finns så många duktiga spelare med bra egenskaper. Det verkar vara ett mycket starkt kollektiv också. De är tuffa att möt och det visste jag ju redan innan. 
Närmast väntar i morgon en dubbelträning för Elin och de andra tjejerna i KGFC med fys på förmiddagen och fotbollsträning på eftermiddagen. En början på det som kan bli något riktigt bra när vi summerar säsongen i höst.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter