#5 Kathlene Fernström - "Tycker absolut att vi var värda andraplatsen"

- Jag tycker att det har varit en väldigt bra säsong för min del men det blev ju tråkigt och lite dyster att vi inte kunde knipa den där andraplatsen i tabellen, summerar mittbacken Kathlene Fernström efter sin första säsong i sin nya klubb Kopparbergs/Götebrog FC.
Hon känner tydligt att hon tagit flera steg i sin utveckling som fotbollsspelare och nu är mer bestämd och resolut i sitt spel som mittback. Något som gynnat hennes tuffa stil där hon inte viker ner sig i en duell.  Under nästan hela säsongen har Kathlene spelat bredvid fransyskan Sabrina Viguier som betytt mycket för henne och tillfört mycket i hennes utveckling.
- Absolut är det så. Det har varit väldigt tryggt att ha henne bredvid sig och ju mer säsongen har gått desto mer samspelta har vi blivit och täckt upp för varandra och så vidare.
Vad har du lär dig mest?

- Det är det offensiva spelet men även att vara mer offensiv i mitt försvarsspel. Att gå hårda och mer bestämt upp i ryggen på motståndarna i rätt ögonblick.

Genomgående under intervjun kommer vi hela tiden tillbaka till det som svider mest. Att laget missade andraplatsen i tabellen med en hårsmån och därmed gick miste om spel i Champions League 2015.
- Det svider. Utan att ta äran från Örebro så tycker jag att vi vann rättvist borta mot dem. Jag tycker absolut att vi var värda andraplatsen. Men sedan var det det där att vi tappade så många poäng i början av säsongen när vi inte var så samspelta, suckar hon.
Till 2015 är redan större delen av truppen spikad och de flesta från förra säsongen finns med. Något som borde borga för en succé tror Kathlene.
- Absolut! Jag tror att det är jätte viktigt att vi har kvar så många stommen som vi kan fortsätta bygga på. Det märktes ju tydligt på höstsäsongen hur bra och samspelta vi var. Så jag tror att det kommer att bli jättebra nästa säsong.

Bakom fotbollsspelaren Kathlene Fernström hittar vi en skolkurator på en låg- och mellanstadieskola i Majorna. Men också en inbiten tävlingsmänniska som hatar att förlora.
- Något som sambon henna kanske inte alltid tycker är så roligt, flinar hon.
Vad gillar du att tävla i då där vinnarskallen kommer fram?
- Det kan vara precis allting. Sådana där småsaker som vem diskar snabbast. Allt möjligt. Jag älskar det där tävlingsmomentet. Jag har ingen aning om var det kommer ifrån. Det är bara något jag haft sedan jag var liten.
- Det kan vara lite svårt att hantera ibland. När man blir sur ibland kanske jag kan ta ut det på fel peron ibalnd… ha ha!

Hon har varit bosatt i Göteborg i dryga 6 år. Fotbollsmässigt blev det sex säsonger i Jitex innan hon tog klivet till Kopparbergs/Göteborg FC.
- Jag älskar den här staden. Den är helt fantastisk. En jättetrevlig stad där det finns mycket att göra och det mesta ligger nära till hands.

Får hon själv välja så ger hon fotbollen ytterligare 3-4 år om allt går bra och hon fortfarande känner att hon har motivationen och utvecklas som spelare. En del i den utvecklingen är att uppnå mål. Det första av de målen är att kunna nå den där andraplatsen i Damallsvenskan som skulle innebära spel ute i Europa och i Champions League.
- Det hade varit jätte jätteroligt, absolut, avslutar Kathlene som nu tar sats mot 2015 med KGFC och hoppas att det blir en framgångsrik säsong både för henne själv, laget och för alla de supportrar som följer laget i vått och torrt.