Johanna Almgren slutar med fotboll!

loading...

Efter 6 knäoperationer och 5 comebacker väljer nu Kopparbergs/Göteborg FCs mittfältsstjärna Johanna Almgren att definitivt sluta med fotboll på toppnivå. Smärtorna blev för svåra och operationerna för många för 30-åringen för att ännu en gång kunna besegra sina trasiga knän och komma tillbaka på fotbollsplanen.
-När jag satt inne hos Leif Swärd sista gången och han tittade på bilderna från röntgen och sedan tittade han på mig med ledsna ögon och frågade mig – vad vill du göra efter fotbollen? Då förstod jag, skriver Johanna i ett öppet brev på sin blogg.
- 6 knäoperationer 5 comebacker, jag tog beslutet för en vecka sedan efter den sista låsningen i knäet att den 6:e comebacken inte blir av. Jag tittar mig i spegeln när jag säger det för att se om det verkligen är jag som säger det. Kommer det verkligen från min mun? Ja det gör tyvärr det. För första gången övertygar hjärnan hjärtat att det är det rätta beslutet att fatta, fortsätter hon.

”Jompa”, som de flesta kallar henne, avslutar därmed en mycket framgångsrik fotbollskarriär i den klubb hon älskat mest och varit trogen sedan flytten från Bälinge 2004. Med nummer 10 på ryggen avslutar hon därmed symboliskt en karriär som innefattat både med och motgångar för henne. I medgång minns alla som följt ”Jompa” under hennes 10 år i klubben hur hon gång efter annan utmanat sina motståndare på fram för allt högerkanten. Hur hennes bländande teknik och höga fart gång efter annat firade triumfer på Valhalla IP och andra arenor runt om i Sverige och Europa. Hur hennes utpräglade speluppfattning och känsla för spelet gav ytor och förutsättningar för hennes medspelare att kunna göra något riktigt bra. Något som gav gav henne rubriker.

Men det är inte enbart rubriker på planen som gjort henne till den hon är. Bredvid planen har och är hon alltid en pådrivare och en kraft som föder en vinnarkultur var helst hon är. Både i klubblaget och i landslaget. Men nu är karriären på planen över och Johanna förlorade tillslut kampen mot skadorna.
- Alla elitidrottare vill välja sitt slut, inte jag utan ett knä sätter stopp för att fortsätta mitt förhållande till min stora kärlek. När pappa rycktes ur min famn den där tidiga morgonen blev fotbollen min oas, jag hängde orättvisan och sorgen på kroken i omklädningsrummet och gick ut för att träna, min oas där verkligen inget kom åt mig, jag var fri, glad, för att sen gå in och ta på mig allt igen, skriver Johanna.
- Livet har pekat finger åt mig allt för många gånger, och jag har pekat tillbaka, jag har suttit och kollat på våra matcher och önskat från djupet av mitt hjärta att jag också fått dra på mig tröjan och knyta på mig dubbarna, istället så kommer jag aldrig få chansen att spela min bästa match, för jag vet att jag inte gjort det, känslan av att tvingas lägga av och känna att jag har så mycket mer att ge fotbollen är som att köra in en kniv i hjärtat och vrida om.

Johanna kommer nu att fortsätta tränar klubbens F19-lag samt BK Häckens U19. Två uppdrag hon älskar och gärna säger sig vilja fortsätta med.
- Jag vill bli fotbollstränare på heltid det är mitt mål. Kanske en lång väg att vandra men jag har mycket i ryggsäcken redan nu.  Jag vill packa den full, jag vill inte kasta bort alla dessa år av erfarenhet. Många blir mätta när de lägger av, inte jag, avslutar vinnaren, kämpen och förebilden Johanna Almgren.

Lycka till i framtiden Johanna med vad du än tar dig för!

Till Johannas öppna brev på hennes blogg

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter