Blytung förlust i Kristianstad trots ledning

Manon Melis tände hoppet två gånger om. Manon Melis tände hoppet två gånger om.

Kopparbergs/Göteborg FC tappade greppet om andraplatsen i tabellen efter en blytung förlust i Kristianstad mot Kristianstad som vann med 3-2 (0-1). KGFC hade ledningen två gånger i matchen men lyckades inte knyta ihop säcken och ta de viktiga 3 poängen som behövdes för att behålla andraplatsen.
Djupledsbollarna in i KGFCs straffområde blev för svåra för KGFCs försvar som inte lyckades stoppa de framrusande anfallarna i hemmalaget som två gånger om lyckades forcera in bollar på det viset. När sedan Therese Björck avlossade stora kanonen utifrån fanns inte mycket att göra för göteborgskorna som tappade 3 poäng och även andraplatsen i tabellen.

Inledningen av matchen lovade annars gott när Manon Melis på typiskt Melisvis rullade in ledningsmålet i den 17:e matchminuten. Då styrde gästerna matchbilden och bestämde vad som hände nere på den studsiga planen. 1-0 till KGFC var helt rättvist i halvtid.

Tungt för Göteborg att sedan Susanne Moberg fick stöta in kvitteringen i matchminut 55. Ändå såg det ut som Kopparbergs/Göteborg FC tog tag i taktpinnen igen och ett nytt ledningsmål av Manon Melis lät inte vänta på sig. Då trodde de flesta på 3 poäng till Göteborg. Men Kristianstad ville annat och lyckades forcera in 2-2 och sedan då dundra in 3-2 i matchminut 91.

KGFC hade flera utmärkta lägen av bland annat Lieke Marten och Manon Melis att utöka ledningen när laget hade ledninge, men utan att lyckas den här gången. Nu måste resultaten gå KGFCs väg i den sista omgången om Champions League ska bli verklighet nästa säsong. Snacka om dramatiskt avslutning av serien. En serieavslutning där KGFC möter Vittsjö hemma på Valhalla kommande söndag och Örebro tar sig an Eskilstuna på Behrn Arena. Matchstart 15:00 för båda lagen.
Alla till Valhalla för att heja fram tjejerna... eller hur? Nu ska vi fylla arenan :)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter