Manon Melis sköt KGFC till andraplatsen

Manon Melis enda målskytten när KGFC besegrade Örebro på bortaplan med 1-0. Manon Melis enda målskytten när KGFC besegrade Örebro på bortaplan med 1-0.

Kopparbergs/Göteborg FC gjorde vad som behövdes för att vinna den viktiga bortamatchen mot Örebro och därmed ta över andraplatsen i tabellen. 1-0 slutade toppmötet efter mål av Manon Melis.
- När vi började spela vårt spel i den andra halvleken så var vi det bättre laget och kunde också göra det avgörande målet, summerade Manon efter matchen.
KGFC hade annars en tendens att falla in i Örebros tuffa spel med många långa bollar som följd. Ett spel som passade Örebro bättre men där ändå KGFC lyckades få med sig 0-0 i halvtid.
- Det var inte så lätt just då, menade Manon Melis. Örebro är ett mycket bra och fysiskt lag och gjorde det svårt för oss i första halvlek.

I andra halvlek höll KGFC mer i bollen och fick igång sitt vägvinnande offensiva spel. Ett spel som ledde fram till målet i den 73:e minuten.
- Jag och Lieke växelspelade hela vägen från den egna planhalvan där jag fick den sista passningen till vänsters i straffområden. Sedan kunde jag placera bollen förbi deras målvakt vid höger stolpe.
Ett mål som tog upp göteborgskorna på andra plats i tabellen. En plats som idag skulle ta laget till Champions League nästa säsong. En målsättning som kan komma att infrias om KGFC lyckas vinna de två återstående matcherna.
- Det blir inte lätt men vi har det i egna händer, konstaterar holländskan. Det gäller för oss att avsluta serien bra mot Kristianstad borta och Vittsjö hemma.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter