Martens båda mål räckte inte till poäng

Lieka Martens vald till matchens lirare. Lieka Martens vald till matchens lirare.

Rosengård kom till Valhalla med målet att bärga SM-guldet, något som oavgjort eller lika för Skånelaget skulle fixa. Och bortalaget hade en chans redan i matchminut två när Ramona Bachmann passade Anja Mittag som var fri i straffområdet. Loes Geurts tog dock hand om Mittags skott. Bara minuten senare tog Kopparbergs/Göteborg FC ledningen.
I den tredje matchminuten gav Lieke Martens till ett snyggt skott långt utifrån som seglade över målvakten och in i mål.
I 14:e matchminuten var det nära 2-0, men Manon Melis skott gick rakt i famnen på Rosengårds målvakt Kathrin Längert. I stället var det Rosengård som fick kvittera genom Anja Mittag två minuter senare.
I den 21:a minuten visade sig Lieke Martens igen – efter snyggt väggspel med Manon Melis kunde hon enkelt lägga bollen i målvaktens vänstra hörn. Kopparbergs/Göteborg FC gick till halvtidsvila med ledning, efter en tät och spännande halvlek som bjudit på riktig kamp och underhållande fotboll, med en hel del chanser åt båda hållen.

När andra havlek var nästan 10 minuter gammal gjorde Rosengård sitt första byte – ut gick Elin Rubensson och in kom landslagsbacken Lina Nilsson. Efter 70 minuter gjorde Kopparbergs/Göteborg FC ett dubbelbyte – Lisa Ek och Sara Lindén gick ut och Anna Ahlstrand och Annica Sjölund kom in. Rosengård gjorde sitt andra byte i den 75 minuten när veteranen Therese Sjögran lämnade planen och gjorde plats för 17-åriga mittfältaren Nathalie Persson.
I andra halvlek fick Rosengård mer och mer boll och kunde föra spelet, men hade svårt att ta sig igenom Kopparbergs/Göteborg FC:s täta försvar. I 76:e minuten kom dock kvitteringen genom Marta, efter ett inlägg av inhopparen Nathalie Persson.

Ställningen var lika och Rosengård hade guldet, men lyckas ändå i 80:e minuten ta ledningen, genom en nick av Anja Mittag, och återigen var det Nathalie Persson som var framme och passade.
Kopparbergs/Göteborg FC fortsatte att stå upp mot Rosengård, och i matchens nittionde minut hade hemmalaget ett stenhårtskott i ribban, men bollen studsade ut och tre minuter senare fick Rosengård guldjubla inför 1058 på läktaren.
Ett Kopparbergs/Göteborg FC som absolut var värt åtminstone ett poäng får nu slåss med Örebro om andraplatsen och en plats i Champions league.
Matchens lirare blev Lieke Martens i Kopparbergs/Göteborg FC och i Rosengård Ramona Bachmann.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter