Årets match på Valhalla IP på torsdagskvällen

Vi hoppas på nytt jubel bland KGFCs tjejer på torsdag. Vi hoppas på nytt jubel bland KGFCs tjejer på torsdag.

På torsdag kväll spelas årets match på Valhalla när FC Rosegård kommer på besök för att försöka sätta käppar i hjulen för Kopparbergs/Göteborg FCs jakt på andraplatsen i tabellen. Samtidigt vill skånskorna försöka att bärga ännu ett SM-guld.

Tack vare att resultaten gått KGFCs väg i den senaste omgången av Damallsvenskan så kan klubben vid händelse av seger skapa sig ett viktigt 3-poängsförsprång om man lyckas ta 3 poäng mot FC Rosengård. Detta samtidigt som skånskorna går för att spela hem ännu ett SM-guld. Med andra ord en match som har alla förutsättningar att kunna bli något alldeles extra.

Senast lagens möttes nere i Malmö var det Rosengård som gick segrande ur striden med klara 5-0. Förövrigt samma siffror som Malmötjejerna vann med senast laget var på besök på Valhalla. Sedan dess har KGFCs form bara blivit bättre och bättre. Ser man på de senaste matcherna lagen spelat så är statistiken jämbördig. 5 segrar och bara 1 förlust på 6 tävlingsmatcher.

KGFC kommer till matchen efter en imponerande uppvisning i konsten att göra mål när laget besegrade Lidköpings BK med hela 11-0. Man kan säga mycket om det resultatet, men man kan aldrig ta ifrån Sara Lindén hennes otroliga 5 mål. Håller det målskyttet mot FC Rosengård är mycket vunnet.

Loes Geurts har hållit nollan i 9 av de senaste 11 tävlingsmatcherna och har tillsammans med försvaret visat upp en imponerande stabilitet. Nu är det extra viktigt att vara på tårna när Rosengårds vindsnabba och tekniska offensiva stjärnor sätter full fart framåt. Lika viktigt är det att KGFC håller bollen inom laget och verkligen hittar passningsspelet samt tar tillvara på de chanser som bjuds.

Räkna med en mycket spännande match på Valhalla mellan två topplag som verkligen kan, vill och törs spela en härlig och publikfriande fotboll.

Missa heller inte kändismatchen som spelas till förmån för Rädda Barnen. Avspark redan klockan 17:00. Mer info HÄR.

Vad: Damallsvensk toppmatch mellan tabelltvåan KGFC och serieledande FC Rosengård
Var: Valhalla IP
När: Torsdag 25/9 klockan 18:45

Varmt välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter