KGFC krossade Lidköping i cupen

Sara Lindén svarade för inte mindre än 5 mål i cupmatchen mot Lidköping. Sara Lindén svarade för inte mindre än 5 mål i cupmatchen mot Lidköping.

11-0 till Kopparbergs/Göteborg FC och inget snack om vilket lag som skulle avancera i Svenska Cupen. Lidköping var flera storlekar för små och Sara Lindén som gjorde comeback i den svarta tröjan svarade för inte mindre än 5 mål.
- Vet inte vad som hände. Det är inte varje dag man gör 5 mål, skrattade hon efter matchen.
 
Saras första mål kom ju bara efter några sekunder. Det var Sofia Skog som skickade in en boll mot mål som tog i ribban och studsade ut till Sara som enkelt kunde lägga in bollen.
2-0 kom efter 9 minuter när Sara egentligen skulle slå ett inlägg. Men bollen seglade elegant in i mål istället.
3-0 och ett äkta hattrick var ett faktum redan efter 18 minuter för Sara då en försvarare slog en för lös boll som KGFCs anfallare snappade upp och placerade i mål.

Efter 3-0 var förstås matchen i praktiken redan över. Men det var inte KGFCs målproduktion.
4-0 gjorde Annica Sjölund strax innan halvtidsvilan.
5-0 strax efter den samma.
6-0 fick lagkapten Marlene Sjöberg göra.
Sedan följde ytterligare två mål av Sara Lindén.
7-0 efter ett inlägg från Sofia Skog.
8-0 efter ännu en retur.
Det var som det aldrig ville ta slut. Kopparbergs/Göteborg FC fortsatte att anfalla och Sofia Skog fick äntligen göra ett mål efter två assister fram till 9-0. Sedan var det dags för comeback nummer två när Cathrine Dyngvold kom in efter en tids skada och gjorde både 10-0 och 11-0 innan domaren fann det för gott att blåsa av matchen.

- Vi gjorde det bra idag, summerar Sara. Vi rullade boll fint och fick ytor att spela vårt egna spel på och då är vi bra.
Vad tar ni med er av det här till toppmötet hemma på Valhalla på torsdag mot Rosengård?
- Vi tar med oss att vi gjorde många mål och spelade bra fotboll.
Tilläggas bör att vi även fick se nyförvärvet Fanny Lund få spela sista kvarten mellan stolparna. Ett uppdrag hon klarade galant och lyckades tillsammans med Loes Geurts se till att KGFC på nytt höll nollan i en tävlingsmatch.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter