KGFC ny tabelltvåa efter 5-0 mot Umeå

Beata Kollmats svarsde för 2 mål mot Umeå. Beata Kollmats svarsde för 2 mål mot Umeå.

Klara 5-0 mot gästande Umeå IK gör att Kopparbergs/Göteborg FC nu är ny tabelltvåa bakom FC Rosengård i Damallsvenskan. Beata Kollmats svarade för 2 mål och var också den som inledde målskyttet när hon nickade in 1-0 i den första halvleken.
- Härlig revasch från förlusten mot Linköping senast, summerar Beata. Vi ryckte upp oss rejält från den matchen och det kändes som vi var det klart bättre laget idag.
Något både segersiffrorna 5-0 och statistiken från matchen skvallrar om. 21-3 i avslut mot mål och 12-0 i avslut på mål. Lägg därtill att KGFC och Manon Melis hade en ribbträff så förstår ni själva hur överlägsan KGFC var i den här matchen.
- Det tog lite tid innan vi fick hål på dem. Men efter 1-0 i första så lossnade det i andra halvlek då vi ryckte upp oss rejält, menade 2-målsskytten Beata Kollmats.

Bägge hennes mål var snarlika då de båda två kom på nick vid bakre stolpen på hörnor. Övriga målskyttar i KGFC den här eftermiddagen var Lieke Martens, Annica Sjölund och Marlene Sjöberg. Noterbart även att Manon Melis svarade för inte mindre än 4 av framspelningarna till målen. 
I och med segern med 5-0 tog sig KGFC upp på andra plats i tabellen bakom FC Rosengård och förbi Örebro som lite överraskande förlorade mot bottenlaget Vittsjö. Örebro har dock en match mindre spelad.
Närmast väntar nu nykomlingen Eskilstuna hemma på Valhalla IP på torsdag klockan 19:00.
Missa inte det!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter