Trenden bröts när Linköping var för starka

Annica Sjölund på nytt målskytt. Annica Sjölund på nytt målskytt.

Kopparbergs/Göteborg FC förlorade för första gången på 6 matcher när Linköping var för starka på sin egna hemmaplan och kunde vinna det damallsvenska mötet med 2-1(2-1).
Hemmalaget Linköping startade offensivt och fick också utdelning redan i matchminut 10 när Pernille Harder skott tog rakt på handen på Kristine Minde som styrdes in bollen i mål. Mycket olyckligt för KGFC vars protester till domaren inte hjälpte.
2-0 gjorde sedan Mariann Gajhede efter snyggt passningsspel från hemmalaget. Reduceringen skulle dock komma från KGFC innan halvtidsvilan. Manon Melis tog tillvara på ett misstag i Linköpings backlinje, serverade Annica Sjölund som enkelt kunde rulla in reduceringen med 1 minut kvar av halvleken. Men givetvis var hon äbdå besviken efter matchen.
- Ja, det är klart. Speciellt efter deras första mål, suckade Annica. Det andra målet buder vi ju på. Samtídigt kändes det som vi hade chanser att få med oss poäng idag.
Vad säger du om deras 1-0 mål?
- Tydligen var det både offside och hands. Svårt för mig att se. Men vad folk sa var det både och. Att det var hands såg jag, så det känns ju förstås tungt.

Matchen för övrigt?
- I början hittade de igenom oss och vi var inte så bra. Deras forwards fick många bollar att jobba med. de hade fler chanser än oss i början. Sedan kom vi in i matchen bra tycker jag. Svagt av oss att inte kunna göra fler mål på våra chanser.
Kändes det lite stolpe ut?
- Ja, det gör det väl eftersom deras mål inte borde vara godkänt. Men det är väl bara att gilla läget och försöka vinna matchen ändå.

Förlusten var den första för KGFC på 6 matcher. Segersviten bruten med andra ord. men inte självförtroendet i laget. Redan på söndag är det dags att visa fotbollssverige att det bara var en temporär förlust och att laget är mer än segersugna i mötet mot Umeå hemma på valhalla IP kl 13:00.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter