Inför Linköping

Får tjejerna jubla mot Linköping på onsdag? Får tjejerna jubla mot Linköping på onsdag?

På onsdag kväll är det dags för Kopparbergs/Göteborg FC att ta sig an Linköping på bortaplan. Ett lag som KGFC förlorade med 1-3 mot i Svenska Cupen och spelade oavgjort mot hemma på Valhalla i Damallsvenskan.
- Linköping är ett mycket bra lag, menar tränare Stefan Rehn. Det gäller för oss att vårda och hålla i bollen på mittplanen så de inte kan ställa om i sina giftiga omställningar.
Linköping kommer till spel som cupmästare och 2 raka segrar i Damallsvenskan. Fridolina Rolfö och Pernilla Harder öser in mål i jämn tak och östgötarna har fått fart på maskineriet efter en sämre inledning på serien. Just nu parkerar laget på fjärde plats i tabellen och har vi händelse av seger samma poäng som KGFC. En mycket viktig match med anrda ord.

- De var mycker effektivare än oss i våras i Svenska Cupen, säger Stefan Rehn inför mötet. Efter en rätt jämn första halvlek satte de alla sina chanser i den andra. Det måste vi se upp med. Det gäller som sagt för oss att hålla i bollen inom laget och vårda vårt passningsspel. Det gäller också att vi verkligen avslutar våra anfall och att vi är aggressiva på mittplan så de inte får slå om.
Samtidigt är KGFC inne i en mycket positiv trend med 6 raka segrar i Damallsvenskan och otroliga 23-0 i målkvot. Något att bita i för Linköpingstjejerna. Men även om KGFC just nu spelar en mycket fin fotboll och får utdelning på sina chanser så väntar betydligt svårare motstånd den här matchen jämfört med det senaste. Dessutom i en match som gäller mycket rent placeringsmässigt i tabellen. Något förstås både Stefan Rehn och spelarna är väl medvetna om.
Följande spelare skanas till matchen: Sara Lindén (bristning vad), Anna Ahlstrand (fot), Rebecka Blomqvist (knä) och Cathrine Dyngvold (knä). Övriga spelare är friska och krya.
För er som inte har möjlighet att följa KGFC på plats så direktsänder TV4-Sport matchen med start klockan 18:30.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter