#9 Annica Sjölund - Tillbaka igen för att göra mål

Annica Sjölund gick länge skadad när hon kom från Jitex till Kopparbergs/Göteborg FC inför säsongen. Ett elakt knä ville inte vara med. Men ju längre säsongen lidit desto mindre har Annica lidit och nu börjar målen rulla in för 29-åringen.

 

Med 4 mål på de senaste två matcherna har Annica Sjölund presenterat sig för alla KGFC supportrar. Mål i cupen mot IF Böljan följdes upp med hattrick i det Damallsvenska mötet mot AIK. Mål som gett Annica självförtroende och råg i ryggen. Men starten i sin nya klubb var inte vad hon hoppats på.
- Det var tufft när jag kom till klubben och fick börja med en operation. Det är väl först i juni som jag började komma igång på riktigt, berättar hon.

Hennes knä är inte riktigt ok än. Men det är ändå så pass bra att hon valt att vänta med en ny operation tills efter säsongen. Valet av ny klubb var desto lättare för åländskan och skillnaden mellan Jitex och KGFC menar hon är stor.
- Det är ganska stora skillnader tycker jag. Jitex är den lilla klubben där ju den ekonomiska turbulensen förra året störde mycket och det gick väl inte så bra på planen heller. Det är klart att det är skönt att nu spela i en klubb där allt bara funkar och man kan fokusera på fotbollen. Dessutom är det ju skönt att ligga lite högre upp i tabellen, enar hon.
Den tuffa konkurrensen i anfallet gjorde att Tränare Stefan Rehn ill en början lät Annica spela på mittfältet. En position hon inte är så van vid men ändå trivs bra på.
- Det var väl lite ovant för mig till en början. Men jag fick mycket bollar att jobba med så jag trivdes bra där.
När sedan Sara Lindén oturligt skadade sig så föll Stefans val på Annica och Manon Melis i anfallet. Något som slog väl ut.
- Samtidigt är det ju ingen plats man vill ha på grund av skada. Jag hoppas förstås att Sara snart kommer tillbaka i bra form. Sedan är det upp till mig att ta en av platserna på topp, avslutar hon och ska nu den närmaste tiden istället fokusera på landslagsfotboll och Finlands öde i det pågående VM-kvalet. Men Annica Sjölund är tillbaka på allvar och givetvis sugen på att göra ännu fler mål för sin nya klubb.