Inför AIK

Ska Annica Sjölund näta mot AIK? Ska Annica Sjölund näta mot AIK?

Kopparbergs/Göteborg FC ställs i nästa omgång av Damallsvenskan mot AIK på bortaplan. Ett lag KGFC besegrade senast lagen möttes med hela 6-0.
Men nu är det ny match och nya förutsättningar när lagen drabbar samman på Kristinebergs IP klockan 15:00 på lördagen. KGFC befinner sig visserligen i en hysterisk formtopp med 5 raka segar i Damallsvenskan och osannolika 20-0 i målskillnad. Ändå ekar den gamla klyschan "en match i taget" i huvudet.
AIK spelade 2-2 i sin senaste match mot Eskilstuna och jagar poäng i botten av tabellen. Nu är det solnatjejerna som har hemmaplan och vill visa sina supportrar vad de kan. Ändå går givetvis KGFC in i matchen som stora favoriter. Fattas väl bara annat just nu.

Noterbart är att nyförvärvet Rebecka Blomqvist oturligt vred sitt vänstra knä ur led på den sista träningen inför avresan till Stockholm och är inte med i truppen. Osäkert hur allverlig skadan är. Inte heller Anna Ahlstrand finns med i truppen efter att hon blvit stämplad i cupmatchen mot IF Böljan senast. Sara Lindén är borta i 3 veckor till efter sin tidigare skada.

Matchstart 15:00 på Kristinebergs IP!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter