Enkel seger i cupen

Manon Melis tvåmålsskytt mot IF Böljan. Manon Melis tvåmålsskytt mot IF Böljan.

Kopparbergs/Göteborg FC vann igår enkelt på bortaplan mot IF Böljan med 7-0 i den andra omgången av Svenska Cupen. Efter 2-0 i halvtid kunde KGFC definitivt avgöra i den andra halvan med bland annat 2 mål av Manon Melis.
Holländskan vilade i den första halvleken men kunde göra viktiga 3-0 redan efter 1 minut på planen. Hon fick även sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 7-0 i matchminut 84. Även Annica Sjölund visade målform och kunde göra det viktiga ledningsmålet i den 11:e matchminuten.

Som så många gånger tidigare i Svenska Cupen så biter sig lagen från de lägre divisionerna kvar i matcherna inledningsvis för att sedan bli tillbakapressade ju längre matchen lider. Nu tog det visserligen till andra halvlek innan KGFC kunde dra ifrån och stänga matchen helt. Ändå kändes det inte som någon fara på taket tack vara Annica Sjölunds 1-0 mål och Maren Mjeldes 2-0.
Nu väntar avancemang till den tredje rundan av cupen för KGFCs del med nya spännande matcher som följd.

Målen:
1-0 Annica Sjölund (11)
2-0 Maren Mjelde (23)
3-0 Manon Melis (46)
4-0 Andrine Hegerberg (57)
5-0 Anna Ahlstrand (57)
6-0 Lieke Martens (65)
7-0 Manon Melis (84)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter