Annicas hattrick gav KGFC ny seger

Annica Sjölund tremålsskytt mot AIK. Annica Sjölund tremålsskytt mot AIK.

Annica Sjölund imponerade i bortamatchen mot AIK när hon gjorde alla tre målen och såg till att Kopparbergs/Göteborg FC tog sin sjätte raka seger i Damallsvenskan.
- Det var väl kul att få göra mål, även om det är som vanligt att det är viktigast att laget vinner. Men visst är det kul att göra tre mål, sa Annica Sjölund efter matchen.

Kopparbergs/Göteborg FC var som väntat för svåra för AIK och kunde efter en stark andra halvlek definitivt ta över matchbilden och också göra de viktiga målen som gav 3-0 segern. 1-0 gjorde Annica Sjölund i den 29:e matchminuten när hon höll sig framme på en stolpretur efter Manon Melis skott.
- Första halvlek var ganska dålig från vår sida och jag tycker ändå att det var starkt att leda i paus, analyserade Annica. Sedan tycker jag att vi tog över helt i andra halvlek och då gjorde vi det riktigt bra.
Det dröjde till minut 60 innan hon kunde göra sitt och KGFCs andra mål i matchen. Hattricket fullbordade sedan Annica när hon nickade in slutresultatet sju minuter senare.

- Vi sa i halvlek att vi skulle hålla i bollen mer och inte tappa den så mycket. Vi ville också få in lite mer djupledsspel och det tycker jag väl fungerade bra.
Så bra att KGFC kunde vinna den andra halvleken med 2-0 och matchen med totalt 3-0. Det innabar att KGFC fick sammanlagt 9-0 på AIK över två matcher. Imponerande!
Imponerande är det också att laget nu har 6 raka segrar i Damallsvenskan med en målskillnad på hela 23-0.
Vad har hänt?
- Det känns som vi har hittat en trygghet i spelet både före och efter sommaruppehållet. Så det känns skönt och det är väldigt kul att spela fotboll just nu.
23 gjorda mål på 6 matcher imponerar...
- Ja gud ja! Jag vet inte riktigt vad som har hänt men det är väldigt bra gjort av oss.
Dessutom inga insläppta mål. Hur är det möjligt?
- Vi har varit väldigt nogranna i det vi gjort och inte släppt in några skitmål. Sedan har väl spelet i allmänhet satt sig nu, menar Annica Sjölund som nu är på väg till landslagssamling med det finska landslaget för VM-kval borta mot Bulgarien. Se upp Bulgarien för Annica Sjölund är sannerligen på G.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter