Förlust hemma mot Lilleström

Norska landslagsspelaren Maren Mjelde gjorde tillsammans med Lisa Ek debut för KGFC mot Lilleström. Norska landslagsspelaren Maren Mjelde gjorde tillsammans med Lisa Ek debut för KGFC mot Lilleström.

Ett tajt, tufft och bollvårdande Lilleström kunde tillslut vinna träningsmatchen på Valhalla IP med 1-0 efter mål av Isabell Herlovsen i matchen 30:e minut. Det i en match där KGFC mycket väl kunde ha kvitterat efter en fin andra halva.
- Jag tycker att deras första halvlek var bättre än vår. Då leder de välförtjänt, menade tränare Stefan Rehn efter matchen. Jag tycker att vi kommer tillbaka bra i den andra halvleken och har ett mycket bättre försvarsspel. Jag hade ändå önskat att vi också hade haft ett ännu bättre passningsspel. Tycker nog vi var värda oavgjort ändå.
Det visade sig ganska snabbt in i matchen att Lilleström är ett väldigt bra lag och man kan förstå att de leder den norska ligan i överlägsen stil. Passningarna satt, tempot var högt och tuffheten påfallande.

1-0 kom logiskt. Men bara minuterna efter hade Lieke Martens ett par riktigt bra möjligheter att kvittera. För Lisa Ek var det nypremiär för sitt gamla lag och Stefan Rehn gav henne 60 minuter.
60 minuter som hon själv var nöjd med efteråt.
- Det var väldigt roligt och en perfekt match för mig att starta om i.
Av motståndarna var Lisa imponerad och tyckte att de bjöd upp till en bra träningsmatch.
- De var vassa och aggressiva. Sedan har de en tydlig idé om hur de vill spela. Vi hade svårt att få grepp om dem i första halvlek och fick springa och jaga mycket boll. I halvtid snackade vi om det och löste spelet mycket bättre tycker jag. Då blir det också mer utrymme till att orka anfalla, vilket vi ju gjorde.
Men trots en växande offensiv och chanser för både Manon Melis och Sofia Skog så ville inte bollen i mål den här eftermiddagen.
- Ja vi skapade en del, men det är ju ännu roligare om bollarna sitter. Det är ju ändå det fotboll går ut på, log Lisa.
Vad gav det dig för värdemätare inför framtiden?
- Det är väl framför allt att jag känner att jag orkar med tempot. För jag har ju inte spelat matcher med bra tempo på 2 år. Så det är ju jättekul att känna att man hänger med i alla fall.
Är du redo för Damallsvenskan?
 Ja, hoppas det i alla fall och hoppas att Damallsvenskan är redo för mig, skrattade Lisa och försvann in i omklädningsrummet för att ladda om till torsdagens hemmamatch mot Piteå.
Missa inte den :)

Så spelade KGFC:
1. Loes Geurts
19. Marlene Sjöberg, 5. Kathlene Fernström, 15. Sabrina Viguier, 2. Catrine Johansson
13. Lisa Ek, 4. Andrine Hegerberg, 22. Maren Mjelde, 17. Lieke Martens
14. Sara Lindén, 20. Manon Melis
Byte:
45 min 2. Catrine Johansson UT och 3. Beata Kollmats IN
45 min 4. Andrine Hegerberg UT och 9. Annica Sjölund IN
63 min 13. Lisa EK UT och 6. Anna Ahlstrand IN
73 min 14. Sara Lindén UT och 18. Sofia Skog IN
85 min 22. Maren Mjelde UT och 11. Julia Wahlberg IN

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter