Manons start knäckte Jitex!

4 mål och all anledning för Manon Melis att jubla mot Jitex. 4 mål och all anledning för Manon Melis att jubla mot Jitex.

20 minuter på klockan och 4 mål av Manon Melis i bortamötet mot Jitex, sedan var matchen över. För efter den chocköppningen av Kopparbergs/Göteborg FC och Manon Melis så reste sig aldrig Jitex igen.
Segern innebar inte bara den andra segern i överlägsen stil mot Jitex utan också den fjärde segern i rad och den fjärde matchen i rad utan att KGFC släppt in en enda boll.
- Det är naturligtvis jätteskönt att få hålla nollan så många matcher i rad. Men ärligt talat så har jag inte haft så mycket att göra heller, log målvakten Loes Geurts. Det var samma sak idag tycker jag.
Visst skvallrar statistiken efter matchen om det också. 15-4 i avslut till gästande KGFC och ett kompakt spelövertag över i stort sett hela matchen.
Fyramålsskytten Manon Melis hade heller inga större problem att dra på smilbanden efteråt.
- Fyra mål efter bara 20 minuter. Då är man nöjd, skrattade hon. Vi sa innan matchen att vi skulle pressa dem direkt från start och det gjorde vi. Vi spelade riktigt bra fotboll de första 30 minuterna, sedan mattades vi lite.

Vilket i och för sig inte gjorde så mycket eftersom matchen i praktiken redan var över och visst hade KGFC svårt att vara lika effektiva och fokuserade i andra halvan.
- Matchen var ju liksom redan över på något vis, tyckte fyramålsskytten.
Manons 4 mål innebaär att hon på nytt skuggar Anja Mittag i den Damallsvenska skytteligan. Mittag står nu på 12 mål och Manon på 11 fullträffar.
- Det känns förstås alltid skönt att göra mål och att få vara med i toppen av skytteligan. Men det viktigaste är att vi presterar bra i laget och att vi vinner igen. Vi hade det lite tufft i början av säsongen, men nu har vi kommit igång. Så det är faktiskt lite synd att vi har speluppehåll nu igen.
Kopparbergs/Göteborg FC går till det uppehållet som tabelltrea. Den 7 augusti drar Damallsvenskan igång igen för KGFC med match hemma på Valhalla IP mot Piteå..

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter