3 sköna poäng i norr!

Anna Ahlstande enda målskytten i segermatchen mot Piteå. Anna Ahlstande enda målskytten i segermatchen mot Piteå.

Kopparbergs/Göteborg FC vann bortamötet mot Piteå på torsdagskvällen med 1-0 efter mål av Anna Ahlstrand i den 21:a matchminuten. En seger som innebar 3 sköna poäng och avancemang i tabellen.
Matchen var på förhand förväntad att bli tuff för Göteborg som visste att de skulle få att göra med ett mycket diciplinerat och försvarsstarkt Piteå. Men trots att det var Piteå som hade den första chansen i matchen efter 10 minuter så var det KGFC som gjorde mål 11 minuter senare. Anna Ahlstrand fick bollen av Lieke Marten och kunde ge KGFC ledningen och därmed också räkna in sitt andra mål för säsongen.
Efter målet fortsatte KGFC att skapa chanser i parti och minut. Men varken Manon Melis, Lieke martens eller Annica Sjölunds försök slutade i en utökad ledning. Även Andrine Hegerberg hade ett skott på mål men halvleken stannade vid 1-0 till gästerna.

Även om hemmalaget Piteå försökte att kvittera i den andra halvleken så lyckades KGFC hålla undan. Sista halvtimmen var det till och med gästerna som skapade de flesta lägena att istället kunna utöka sin ledning. Statistiken visar också att KGFC var det anfallsgladaste laget den här kvällen. 18-7 i avslut till KGFC och 10-2 i skott på mål säger det mesta.
Summa summarum 3 mycket viktiga poäng för Kopparbergs som därmed tog klivet upp på 3:e plats i tabellen med sina 15 poäng efter 9 spelade omgångar.
Närmast väntar nu AIK hemma på Valhalla på söndag klockan 15:00 i "sommarmatchen". Var på plats i tid för redan klockan 13:00 drar aktiviteterna och underhållningen igång.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter