#20 Manon Melis - Holländska med näsa för mål

Manon Melis inledde den Damallsvenska säsongen med att göra hattrick för sin nya klubb. En flygande start för en flygande holländska måhända. Och ska man tro den 28-åriga anfallaren så har hon funnit sig tillrätta i sin nya stad Göteborg.
- I början var det lite svårt att förstås att Valhalla var min nya hemmaarena. Men nu känns det bra och jag trivs bra i Göteborg, menar Manon.
Manon Melis presenterades som en av fyra nya spelare i slutet av 2013. Många höjde på ögonbrynen och undrade varför hon lämnade de regerande svenska mästarinnorna LdB Malmö och skrev på för Kopparbergs Göteborg FC. Men klubben känns spännande och utmaningen att kunna prestera riktigt bra fotboll finns inom henne. Något hon visat på planen under säsongen. Men det är mer än bara fotboll som lockar henne i livet.
- Jag gillar att göra andra saker än att bara sitta hemma och vänta på träningar. Jag tycker att det är kul att upptäcka nya saker. Sedan är det också roligt när familj och vänner kommer på besök och man kan visa lite mer än bara sin lägenhet. Så jag trivs bra i Göteborg.

Hon bytte från en mästarklubb fylld med stjärnor till en klubb som delvis satsat nytt inför 2014. Något hon inte räds utan tvärtom ser utmaningen i.
- Visst har Malmö många stora fotbollsstjärnor. Vi lyckades även bygga ett lag av alla skickliga spelare och vi spelade också väldigt bra fotboll. Här i Göteborg har vi nästan ett helt nytt lag och det tar lite tid att få allt att fungera. Vi är lite ojämna men bara vi har tålamod så kommer vi att bli riktigt bra tror jag.
- Så här långt har vi förlorat lite för mycket poäng för att vi ska vara riktigt nöjda. Men har vi bara tålamod och en bra attityd i fortsättningen så kan allt hända igen, tror Manon Melis.

Den 12 juni sparkar fotbolls-VM igång i Brasilien Något som triggar igång Manon Melis lite extra. Trots att hennes egan orangea skor är redo för stordåd framöver så vågar hon inte riktigt tro på sina landsmän i det kommande mästerskapet.
- Jag är optimist även om de inte är bra i år. Även om det är många unga nya spelare i truppen så tror jag vi kommer långt. Sedan har vi ju världsspelare i anfallet som van Persie, Robben och Schneider. Så det ska bli väldigt intressant att se. Jag tror att den första matchen mot Spanien kommer att bli en nyckelmatch. Om vi förlorar den kan vi åka hem… nästan. Men om vi vinner så kan allt hända.  
När jag ber henne att ändå tippa var Holland slutar i VM så har hon svaret klart.
- Jag är positiv. Så jag tror vi når semifinal, avslutar hon och går iväg i sina orangea skor.
Så bli inte förvånad om du någon gång under VM möter en helorange Manon Melis på Göteborgs gator och torg.