Olycklig straff förstörde dagen

Sara Lindén hade en boll i stolpen i andra halvlek. Sara Lindén hade en boll i stolpen i andra halvlek.

Kopparbergs/Göteborg FC lyckades inte att rubba svenska mästarinnorna FC Rosengård som kunde vinna hemma på Malmö IP med 5-0 (2-0) efter tre mål av Anja Mittag. 
KGFC startade matchen ompimistiskt och ville visa att laget minsann vill vara med och kämpa i toppen av Damallsvenskan. Malmös disciplinerade försvar kunde dock hålla gästerna på behörigt avstånd från målet. Istället kunde Rosengård koppla greppet om matchen när laget fick en till synes billig straff med sig efter en duell där Marlene Sjöberg egentligen bara gjorde allt rätt. Det tyckte inte domaren utan tilldömde hemmalaget straff. En straff som Therese Sjögran placerade till höger i mål.

Göteborg åt sig sakta men säkert in i matchen igen. Bästa chansen Andrine Hegerberg som sköt utifrån ett skott som målvakten tappade. Tyvärr hann inte Manon Melis fram på returen. Istället kom nästa kalldusch då Anja Mittag lobbade in 2-0 på stopptid i första halvlek.
Även om KGFC stod upp, kämpade och slet för en reducering så kom aldrig tjejerna riktigt in i matchen igen. Istället rann siffrorna iväg när KGFC ställde om, bytte spelare och gick för ett mål.
Sara Lindén hade en boll i stolpen i matchminut 70. Ett mål där och det hade kunnat bli spännande trots allt. Nu blev det inte så utan FC Rosengård kunde glida ifrån och tillslut fastställa slutresultatet till 5-0 efter 3 mål av Anja Mittag.
Nu laddar vi om till derby hemma på Valhalla IP på torsdag och hoppas på 3 fina poäng till KGFC i den matchen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter