Dags att möta FC Rosengård

Anita Asante irriterad efter förra säsongens förlust mot Malmlö i Malmö. Förhoppningsvis har hon samma ansiktsuttryck även efter dagens match. Anita Asante irriterad efter förra säsongens förlust mot Malmlö i Malmö. Förhoppningsvis har hon samma ansiktsuttryck även efter dagens match.

Idag klockan 14.45 är det dags för Kopparbergs/Göteborg FC att möta de regerande svenska mästarinnorna och serieledande FC Rosengård på Malmö IP. En match som betyder mycket för laget, men även mycket för den fortsatta spänningen i Damallsvenskan.
Efter att FC Rosengård förlorade sin senaste match Mot Tyresö så har KGFC chansen att vi seger knapra in på försprånget i tabellen och bara vara 2 poäng efter serieledarna när domaren blåser av matchen. Men Rosengård är erkännt starka hemma på Malmö IP och har så här långt bara 3-poängare med sig från årets hemmamatcher.
- Samtidigt har vi en enorm revanchlusta i truppen efter förlusten mot Örebro senast, säger tränare Stefan Rehn. Nu måste vi upp i 100 procent och verkligen ta tillvara på våra målchanser.

FC Rosengård har ett erkännt mycket bra lag som i stora delar består av förra årets trupp. Ny är vår bekanting och mittfältare Anita Asante som så här långt fått förtroendet från start i samtliga matcher. Anja Mittag toppar skytteligan på 5 gjorda mål. Faktiskt lika många som Manon Melis, som ju förra året spelade i Malmö.
- Ja, Rosengård är ett av de svåraste lagen att möta inte minst hemma, menar Stafan Rehn. Samtidigt är det en härlig utmaning. De är väldigt svåra att göra mål på och kan vinna sina matcher utan att alltid vara på topp.
En hög lägsta nivå med andra ord. Men Stefan Rehn är förhoppningsfull inför matchen och summarar uppsnacket på bästa tänkbara sätt.
- Visst, de är obesegrade hemma på Malmö IP. Samtidigt kommer de ju närmare och närmare sin första förlust här nere.
Ord som förhoppningsvis ska ta KGFC till en seger i eftermiddag.
Matchen direktsänds i TV4-Sport med avspark klockan 14:45.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter