Första förlusten ett faktum

Beata Kollmats vald till matchens lirare efter en i stort mycket fin insats. Beata Kollmats vald till matchens lirare efter en i stort mycket fin insats.

Kopparbergs/Göteborg FC fick inte igång sitt sedvanliga fina spel mot Örebro och föll med 0-2 efter 0-1 i halvtid. Trots fler avslut, hörnor och ett större bollinnehav var det närkingskorna som vände hem med 3 poäng.
KGFC startade matchen med god energi och bestämde händelserna ute på planen och hade Manon Melis stolpträff i inledningen av matchen gått en decimeter till vänster så hade det varit hemmalaget som tagit kommandot. Nu blev det istället gästande Örebro som tog ledningen i matchen efter dryga halvtimmen genom Ogonna Chukwudi som dök på en boll på bortre stolpen efter ett högerinlägg. KGFC fortsatte att ha mest boll i matchen men hade svårt att nå in med bollarna i den sista farliga tredjedelen. 0-1 i halvtid och nu var det bara för KGFC att ösa på i andra halvleken.

Men offensiven och målen uteblev dessvärre för hemmalaget även i andra halvlek. Bollarna från mittfältet nådde aldrig fram till anfallet som istället tvingades jobba hemåt för att på egen hand hämta boll. Visserligen hade KGFC 12 avslut mot Örebros 8 i matchen men avsluten var lite för tama för att det skulle bli mål. Örebro kunde sedan på stopptid se bollen gå in i nätet igen och 2-0 för gästerna. Men det var inte någon örebrospelare som fick in bollen. Ett olyckligt missförsrtånd i försvarsleden gjorde att bollen retligt kunde gå över Loes Geurts i målet.
KGFC inkasserade därmed sin första nollpoängare i årets Damallsvenska och får nu ladda om inför mötet mot FC Rosengård den 1 juni i Malmö.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter