1-1 borta mot Eskilstuna och fortsatt obesegrade

Sara Lindén målskytt när KGFC spelade 1-1 mot serieledarna. Sara Lindén målskytt när KGFC spelade 1-1 mot serieledarna.

Kopparbergs/Göteborg FC spelade 1-1 i bortamötet mot serieledande Eskilstuna och är alltjämnt obesegrade i Damallsvenskan. Det i en match där KGFC gick för segern i andra halvlek.
- Det är klart att vi skulle haft med oss 3 poäng, men vi får vara nöjda med 1, sa KGFCs målskytt Sara Lindèn efter matchen.

Kopparbergs/Göteborg FC fick inte riktigt igång sitt anfallsspel i den första halvleken då Eskilstunas täta defensiv gjorde det svårt för gästerna. Gång efter annan tvingades KGFC att spela bollen i sidled och endast ett fåtal gånger hittade laget in med bollar i den sista tredjedelen av planen.
Hemmalaget tog också ledningen med 1-0 efter 23 minuter genom Sofie Persson.
- De gör det svårt för oss med sin fina defensiv i första halvlek, menade Sara Lindén. Men vi blev mycket bättre i den andra halvleken och skapade fler chanser.

Något som gjorde att KGFC kunde kvittera genom Sara Lindén i matchminut 65.
- Jag fattade knappt att bollen gått in. Jag fick tag i den på straffområdeslinjen och placerade den vid stolpen. Tror knappt att målvakten heller fattade att den gick in.
Men det gjorde den. KGFC fortsatte att skapa chanser. Ledningsmålet var inte långt borta när Manon Melis och Lieke Martens väggade sig igenom Eskilstunaförsvaret. Men inget mål då och inget på de efterföljande chanserna heller för göteborgskorna som kunde konstadera att att lagen vackert fick dela på poängen efter 1-1.
- Bra av oss att på nytt visa hur vi kan komma tillbaka i matcher trots underläge. Starkt. Vi får ta med oss att vi fortfarande är obesegrade. Fast nog tyckar jag ändå att vi borde ha vunnit matchen, avslutade Sara Lindén och satte sig i bussen för färd hem till Göteborg igen och ny match på onsdag när Tyresö kommer på besök på Valhalla IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter