Fortsatt obesegrade efter 0-0 i Umeå

Lieke Martens nära att näta. Lieke Martens nära att näta.

Kopparbergs/Göteborg FC spelade under söndagseftermiddagen 0-0 borta mot Umeå IK och är alltjämnt obesegrade i årets Damallsvenska.
- En bra match från vår sida även om målen uteblev den här gången. Vi var det något bättre laget tycker jag. Fram för allt i andra halvlek., sa tränare Stefan Rehn efter slutsignalen.

Det blev en match där spelet var jämt och inte så underhållande i den första halvleken. Få chanser och rätt tillknäppt spel gjorde att inget av lagen var särdeles nära att göra mål innan haltidsvilan.
- Första halvlek var vårt passningsspel lite segt. Så även tempot över lag. Vi var lite för svaga i sista tredjedelan för att kunna hota på allvar, menade Rehn.
Bättre fart då i den andra halvan där bägge lagen vågade lite mer. Inte minst KGFC som verkligen gick för ett mål.
- Mycket bättre spel från vår sida i andra. Vi tar över mer och mer tack vare att vårt passningsspel och tempo blev bättre.

Närmast att få in bollen i nät var Lieka Martens som i den andra halvleken var riktigt nära att ge KGFC ledningen i matchen.
- Martens var även idag väldigt bra, menade Stefan Rehn. Men jag tycker även att Loes Geurts i målet och hela vår backlinje över lag gjorde en mycket bra match rakt igenom och såg till att de inte fick särdeles många avslut på mål.
Kikar man på statistiken så var det 7-4 i avslut för KGFCs del och 5-2 i avslut på mål. De flesta av dem i andra halvlek. Även den här gången lyckades KGFC pressa sisna motståndare genom hela matchen. Ända in i den sista kavarten.
- Vi visade även den här gången att vi är fysiskt starka. Inte minst i slutet av matchen, precis som mot Linköping senast. Vi är också allt jämnt obesegrade och lyckades hålla nollan igen. Det ska vi ta med oss, avslutade Stefan Rehn.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter