Sade Ayinde spelklar mot Linköping

Sade Ayinde spelklar för KGFC. Sade Ayinde spelklar för KGFC.

Lagom till dagens Damallsvenska match är 24-åriga amerikanska Sade Ayinde spelklar för sin nya klubb. Sade är därmed med i dagens trupp som möter Linköping på Valhalla IP klockan 16:00.
I och med Sade Ayindes intåg i truppen är nu samtliga spelare spelklara för KGFC säsongen 2014. Kopparbergs/Göteborg FC och Linköping har redan stött på varandra i tävlingssammanhang den här säsongen när lagen drabbade samman i åttondelsfinal i Svenska Cupen. Då drog Linköping det längsta strået och kunde vinna med 3-1 efter en fin andra halvlek av östgötarna.
Nu är det nya förutsättningar och den tredje omgången i Damallsvenskan som gäller. Linköping har inlett säsongen med att förlora på bortaplan mot Piteå med 0-1. Det följde laget upp med en seger över nykomlingen AIK med 4-0. En på papperet lättar inledning än för KGFC, men ändå färre antal poäng än KGFC.
Inför säsongen snackas det topplacering för LFC med spelare som Pernille Harder och supertalangen Stina Blackstenius på topp. Men mot AIK var det tidigare Jitexspelaren Fridolina Rolfö som stod för grannlåten och gjorde två mål.
Till dagens match saknas dock en skadade Charlotte Rohlin och Pernille Harder. Men Linköping har ändå en intressant trupp och det lär bli en mycket spännande och välspelad match.

Plats: Valhalla IP
Avspark: 16:00
Varmt välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter