1-1 mot Linköping

Sara Lindén målskytt mot Linköping. Sara Lindén målskytt mot Linköping.

Efter 0-1 i halvtid klev Sara Lindén fram i den andra halvleken och fastställde slutresultatet till 1-1 mot Linköping.
- Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek och jag tycker nog att vi borde ha vunnit matchen, sa målskytten efter matchen.

Efter cupförlusten var det revasch som gällde för Kopparbergs/Göteborg FC när Linköping kom på besök inför 783 åskådare på Valhalla IP. Hemmalaget startade också matchen bäst och hade lägen att ta leningen efter ett spelmässigt övertag. Men istället var det gästerna som var ofina nog att göra det första målet. 1-0 kom i den 33:e matchminuten. Målskytt Gajhede Knudsen. Efter målet var det Linköping som tog över initiativet resten av halvleken. KGFC fick inte riktigt till i det skedet av första rundan.
- Det var många felpass, vi var orörliga och inge ville ha boll, analyserade Sara Lindén.
I andra halvlek kom KGFC ut som ett nytt lag och spelade långa stunder bländande fotboll.
- Vi fick verkligen ihop laget och det mesta stämde.

KGFC lekte fotboll och Lieke Martens firade stora triumfer på sin vänsterkant gång efter annan. Men det var ändå Andrine Hegerberg som hittade Sara Lindén när hon tillslut kunde spräcka nollan och utjämna till 1-1 när klockan stod på 57 minuter. Jubel på Valhalla och nu gick laget verkligen för seger.
Manon Melis hade två utmärkta lägen i matchen utan att lyckas fullt ut. Catrine Johansson var lysande som vänsterback och det mesta stämde för hela laget förutom att få in den där sista bollen i nät. Nu slutade matchen 1-1 och Kopparbergs/Göteborg FC är alltjämnt obesegrade i Damallsvenskan 2014.
- Tabelläget känns bra och vi har ju inte någon förlust i serien ännu, sa Sara Lindén efter matchen. Vi är abslut med i toppstriden och jag ser det inte för omöjligt att vi kan komma ikapp Rosengård, avslutar hon och tar nya tag borta mot Umeå IK redan på torsdag.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter