Klar seger över Kristianstad

Lieke Martens blev vald till matchens lirare. Lieke Martens blev vald till matchens lirare.

Kopparbergs/Göteborg FC tog en övertygande seger när laget besegrade Kristianstads DFF med 3-1 hemma på Valhalla IP inför 575 åskådare. Åskådare som säkert trivdes riktigt bra i den ljumma vårkvällen och det bländande spelet från hemmalaget i fram för allt den första halvleken.
KGFC var det klart bättre laget matchen igenom och bestämde både tempo och matchbild. Fram för allt var det den första halvleken som satt kvar på näthinnan efter matchen. En halvlek som KGFC vann med 2-0.
1-0 gjorde det holländska nyförvärvet Lieke Martens i den 10:e matchminuten då hon fick en boll av Manon Melis ute på vänster sida av straffområdet. Martens satsade lyckosamt på ett långskott som seglade in i bortre krysset bakom landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.
2-0 gjorde Manon Melis själv strax före halvtid. Ett mycket psykoligiskt viktigt mål som gjorde uppförsbacken än brantare för gästerna.

Andra halvlek var inte lika sprudlande som den första men ändå var det KGFC som bestämde matchenbilden. Visserligen reducerade Susanne Moberg för KDFF och satte lite press på hemmalaget. Men när Annica Sjölund fälldes i straffområdet, med dryga kvarten kvar att spela, och domeren dömde straff så var det inget snack om saken. Fram stegade Marlen Sjöberg och satte resolut 3-1 och matchen var vunnen för KGFC.
3 nya härliga poäng och två segrar på två matcher lovar gott inför söndagens match hemma på Valhalla IP mot Linköping.
Intervjuer hittar du som vanligt på vår YouTubekanal KGFC-Play under kategorin "intervjuer". Den här gången med Marlene Sjöberg och tränare Stefan Rehn.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter