Manon Melis hattrick gav KGFC premiärsegern

Manon Melis 3-målsskytt mot Vittsjö. Manon Melis 3-målsskytt mot Vittsjö.

3 mål och ett hattrick av Manon Melis blev för mycket för Vittsjö när Kopparbergs/Göteborg FC tillslut kunde vinna premiären i Damallsvenskan på bortaplan med hela 5-0 (2-0).
- Det var en härlig seger för hela laget och skönt att vi kunde göra så många mål och ändå hålla nollan, sa en lycklig Manon Melis efter matchen.

Hon var noga med att poängtera att det var en laginsats även om det var hon själv som gjorde de tre inledande målen.
- Vi hade inte förväntat oss 5-0 men det bara flöt på, tyckte holländskan. Men vi gjorde det tillsammans och det var en jättefin stämning i truppen innan matchen.
Det tog ett tag men 1-0 kom efter 24 minuters spel på Vittsjö IP när Sara Lindèn hittade Manon Melis som kunde placera in ledningsmålet. Efter det började KGFC dominera matchbilden och ta över initiativet definitivt.
2-0 var en misslyckad undanrensning av Vittsjös målvakt där Melis på nytt höll sig framme och kunde göra sitt andra mål för dagen. Det var också det sista som hände i första halvlek. Ett psykologiskt mycket viktigt mål för KGFC.

Andra halvlek vara bara 5 minuter gammal när Sara Lindèn snappade upp en boll på mittfältet och serverade Manon Melis i djupled som elegant och tack vare sin speed kunde placera bollen till höger om målvakten fram till 3-0. Spiken i kistan och 3 poäng i praktiken i hamn.
Sara Lindèn fick sedan själv göra 4-0 och målkalaset avslutades med en nick i mål av inhopparen Annica Sjölund som därmed gjorde debut för sin nya klubb efter skada.
En övertygande seger för KGFC i premiären som bådar gott inför framtiden. Glädjande också att anfallaren Manon Melis, trots stuligt flyg från Holland och lite sömn presterade så bra och nu faktiskt leder Damallsvenskans skytteliga.
- Ha ha! Fast det är bara efter en match, skrattade hon. Så jag tänker inte på det. Men visst är det kul att göra mål. Men roligast var att vi vann och den fina stämningen i laget där alla jobbade för alla, avslutade tremålsskytten.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter