5-1 mot Vittsjö

Lieke Martens bäst på planen i ett mycket bra KGFC mot Vittsjö. Lieke Martens bäst på planen i ett mycket bra KGFC mot Vittsjö.

Till slillnad mot matchen i Linköping senast så lossnade målskyttet för Kopparbergs/Göteborg FC redan i den första halvleken i mötet mot Vittsjö. 2-0 i halvlek blev tillslut 5-1 och det mesta gick rätt för hemmalaget. inte minst för holländskan Lieke Martens som var strålande.
Martens lyckades med det mesta utom att göra mål i matchen mot de damsllsvenska motsåndarna Vittsjö. Tre assist och nära nätkänning flera gånger blev facit för den
21-åriga holländskan.
- Ja, det gick bra idag. Ändå tycker jag att vi borde ha kunnat göra ännu fler mål. Inte minst jag själv, log hon efter matchen. Det enda jag är besviken över nu i efterhand är att vi släppte in ett billigt mål i slutet.
Martens stod som sagt för en rad fina individuella prestationer förutom hennes tre framspelningar. Nu var det inte bara holländskan som var bra i matchen. Det mesta stämde för de flesta och det var verkligen laget som gjorde att det blev seger.
- Ja, vi var bra. Men vi måste bli ännu effektivare i vårt målskytte, analyserade Martens efteråt.

Riktigt roligt för nyförvärvet Sofia Skog att få göra de två inledande målen i matchen också. 1-0 i den 23:e matchminuten då hon rundade målvakten och placerade bollen i nät på pass från Andrine Hegerberg. 2-0 kom i minut 38. Lieke Martens fina förarbete gjorde det enkelt för Skog att placera bollen i nät. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
KGFC fortsatte sitt fina spel från den första halvleken och det syntes verkligen att tjejerna hade det skoj ute på planen. Martens nära att göra mål ett par gånger innan inhopparen Cathrine Dyngvold kunde öka på ledningen till 3-0 i matchminut 67. 4-0 gjorde Sara Lindén två minuter senare och 5-0 satte Dyngvold på ett långskott i slutet av matchen. Visserligen reducerade Vittsjö på stopptid efter en frispark, men en övertygande seger för KGFC mot samma lag som man komer att möta i den Damallsvenska premiären den 13 april.
- Till skillnad i matchen mot Linköping senast så spelade vi nu två bra halvlekar. Även om jag ändå tycker att vi även den här gången var sämre i den andra halvleken än i den första, avslutade Lieke Martens.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter