Förlust i cupen

Manon Melis enda målskytten för KGFC i förlustmatchen mot Linköping. Manon Melis enda målskytten för KGFC i förlustmatchen mot Linköping.

Kopparbergs/Göteborg FC åkte på sin första förlust för säsongen när Linköping var för starka och kunde vinna åttondelsfinalen i Svenska Cupen med 3-1 (0-0).
- Jag tycker att vi gör en jättefin första halvlek och borde haft ledningen då. Men vi sätter inte våra chanser. Det gör Linköping däremot i den andra, summerar tränare Stefan Rehn.
KGFC inledde matche bra och tog över spelbilden mer och mer ju längre halvleken gick. Men trots bra chanser och ett friläge av Sara Lindén så ville inte bollen rulla in. Känslar var positiv i halvlek och det kändes som KGFC låg närmast ett ledningsmål. Men i den andra halvleken så kom Linköping ut och tog för sig.

Det dröjde ändå tills den 61:a spelminuten innan Linköping skulle få hål på Louise Högrell i målet. Rene Slegers gjorde då 1-0 på pass från Jessica Samuelsson. 2-0 kom 6 minuter senare efter en stökig situation efter en hörna och 3-0 satte Emma Lennartsson efter inlägg av Jessica Samuelsson.
- De är hetare än oss i straffområdet idag och det får vi ta med oss.
Tröstmålet gjorde Manon Melis på stopptid helt på egen hand efter att hon tagit tillvara på ett felpass från Linköpings backlinje. Men hon hade ändå svårt att glädjas över det målet den här kvällen.
- Det är roligt att göra mål men idag räckte det ju inte, summerade hon.
Linköping får nu möta Sirius i kvartsfinalen av Svenska Cupen och KGFC får fokusera helt och fullt på Damallsvenskan som drar igång med match borta mot Vittsjö den 13 april.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter