Ny målfest när Gran Canaria slogs tillbaka med 7-0

Tre mål av Manon Melis mot Gran Canaria. Tre mål av Manon Melis mot Gran Canaria.

I en ny målfest från Kopparbergs/Göteborg FCs sida vann laget enkelt över det kanariska landslaget, Gran Canaria med hela 7-0 (3-0). Det efter bland annat ett hattrick av det holländska nyförvärvet Manon Melis.
Gran Canaria hade inte mycket att sätta emot inför ett par hundra åskådare på Stadion Maspalomas när väl KGFC trampade igång på allvar. Visserligen visade spanjorskorna upp ett tekniskt och vägvinnande spel i den första halvleken. Men utan att göra några mål.
Istället var det de svenska gästerna som kunde ta ledningen i matchen efter att den provspelande amerikanskan, Maegan Kelly hittat Lieke Martens som hittade målet. 2-0 kom i den 35:e matchminuten då Martens hittade sin landslagskompis Manon Melis som gjorde sitt första mål för kvällen. Innan det vara dags för halvtidsvilan så passade Manon Melis även på att göra 3-0.

I den andra halvleken hade KGFC vinden i ryggen på en mycket vindpinad Stadion Maspalomas och fortsatte också med sin målfabrikation. 4-0 gjorde Sara Lindén framspelad av Andrine Hegerberg, 5-0 Manon Melis, 6-0 Andrine Hegerberg och avslutande 7-0 gjordes av Amanda Edgren som knappt hade hunnit kommit in på planen.
En stark och gedigen insats av hela laget där ändå Manon Melis stack ut lite extra med sina 3 mål.
- Jag och Sara spelar bra ihop idag och det var två fina djupledsbollar från henne som var enkelt att sätta i mål. Det tredje målet var ett inlägg från Anna Ahlstrand efter en fin individuell prestation från henne och jag gjorde målet.
Men hon tyckte trots den klara segern att det var svårspelat i vinden.
- Det var svårt att spela och bollen studsa mycket. Dessutom var det tufft i vinden. Men vi gör en bra match.
- Vi visste inte vad vi skulle möte för lag idag, Men de hade bra teknik som spanska lag brukar ha, avslutade tremålsskytten i bussen på väg hem från matchen efter hela 7-0 till KGFC som fortsatt är obesegrade under försäsongen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter