Nytt i det medicinska teamet

Matilda Lundblad ny läkare i KGFC. Matilda Lundblad ny läkare i KGFC.

Från och med säsongen 2014 så är det Matilda Lundblad som kommer att vara läkare för Kopparbergs/Göteborg FC och finnas med både på matcher och i det medicinska team som har ansvaret för spelarnas hälsa.
- Jag är ju även lagläkare för IF Elfsborg och en del matcher kommer naturligvis att att krocka. Men jag kommer att vara med så mycket jag kan, berättar hon.

Matilda har tidigare varit läkare för Jitex innan hon inför förra säsongen fick ansvaret för IF Elfsborg. Ett jobb hon alltså kommer att ha kvar parallellt med jobbet i KGFC. Nu är inte Matilda helt ny i KGFC. Redan förra säsongen fanns hon med i bakgrunden med sina kunskaper och stöttade Pontus Lidberg, som varit läkare i klubben i många år. En syssla han nu alltså kommer att dela med Matilda.
- Det är bra att jag redan känner en del av tjejerna sedan tidigare, förklarar hon. Jag känner både tjejer från Jitex, Kopparbergs och U20-landslaget som jag hjälpt under tidigare säsonger. Det har också alltid gått lätt och fint att jobba med Stefan. Så det ser jag fram emot.

Hon kommer från en idrottsbakgrund som basketspelare och har i många år jobbat i klubbar som läkare. Men hon sitter även med i en forskningsgrupp som håller i UEFAs och Premier Leauges skaderegistrering.
- Jag jobbar bland annat med ett register med över 18 000 skador inom den europeiska fotbollen. Där har jag lärt känna läkare och sjukgymnaster i de stora klubbarna som Barcelona och Manchester United, förklarar hon.
Något som har gett henne massor av rutin och lärdom och förstås kommer att ge KGFC mycket i kampen mot skadorna.
Men det är inte bara Matilda som är ny i det medicinska teamet kring klubben. Lagets ansvariga sjukgymnast, Karin Schröder kommer från och med den här säsongen att få hjälp av ännu en sjukgymnast, Maria Torstensson.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter