Norskor visade vägen när Hovås/Billdal besegrades

Ett mål och en assist av Andrine Hegerberg i segermatchen mot Hovås/Billdal. Ett mål och en assist av Andrine Hegerberg i segermatchen mot Hovås/Billdal.

När Kopparbergs/Göteborg FCs holländska nyförvärv var på landslagsuppdrag klev istället klubbens två norska spelare fram och ordnade en 3-0-seger för KGFC hemma på Valhalla IP över gästande Hovås/Billdal med 3-0 (1-0).
Det ska sägas direkt att det saknades 8 spelare i dagens trupp jämfört med matcherna i Danmark förra helgen. Något som också märktes på planen. Inte alls samma gnista och fina spel som mot det danska motståndet, men ändå lagets tredje raka seger på försäsongen. Gott så!
Inför drygt 100 åskådare kom 1-0 i matchminut 20 då Cathrine Dyngvold utnyttjade sitt läge på bästa tänkbara sätt och ordnade ledningsmålet. Efter ett ganska matt spel och få chanser så var det också resultatet efter de första 45 minuterna.
I andra halvlek var det ett mer distinkt och agressivt KGFC som kom ut på planen. Genast radade laget upp ett antal hörnor och i matchminut 54 kom utdelningen.

Andrine Hegerberg (som tar lagets samtliga hörnor) slog in bollen mot bortre delen av straffområdet där Cathrine Dyngvold dök upp och gjorde sitt och lagets andra mål i matchen.
3-0 gjorde sedan Andrine Själv när hon såg att målvakten var långt ute och lyfte helt sonika bollen i mål från halva planen.
- Vi vara bara 9 ordinarie spelare på planen och det är klart att det märks, analyserade Andrine själv efter matchen. Fast det är klart att det känns bra med 3 mål.
Andrine gjorde en bra match och hade fler lägen att göra mål på. Bland annat ett jätteskott i andra halvleken som målvakten tippade till hörna. Ändå var hon rätt nöjd med sin insats efter matchen.
- Jag var väldigt tung i benen, men är ändå nöjd med både den här matchen och de i Danmark. Fast jag kan bättre.
Om sitt eget mål i slutminuten sa hon:
- Stefan tog mig åt sidan och sa att deras målvakt var väldigt långt ute hela tiden, utnyttja det. Och det gjorde jag ju.
- Svårt ändå att säga hur bra vi egentligen var idag eftersom så många var borta. Som sagt så tycker jag att vi var mycket bättre i Danmark. Men vi får vara nöjda med segern, avslutar hon.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter