#1 5 Sabrina Viguier ska ge KGFC erfarenhet och rutin

Hon har vunnit Champions Leauge, spelat över 90 landskamper för det franska landslaget och vunnit den franska ligan tre gånger. Nu söker Sabrina Vigurier nya utmaningar i Götebeorg.
- Jag fick mindre speltid i Lyon den senaste tiden och sökte nya utmaningar. Göteborg dök upp som ett alternativ och jag bestämde mig för att ta chansen och nu är jag här, berättar den 33-åriga mittbacken.
Hon är fylld med tillförsikt inför sin nya utmaning och har en diger lista med erfarenhet med sig i bagaget från Frankrike. Något som hon förstås ska ta med sig ut på planen i Damallsvenskan.
- Jag ska göra så gott jag kan och dela med mig av mina erfarenheter till de andra i laget.
Kontraktet är tills vidare skrivet på 3 månader. Men går allt bra är hon inte främmande för en förlänging.
- Känner jag att allt går som det ska så fortsätter jag gärna i Göteborg säsongen ut.

Hon är mittback men kan även spela ytterback om det skulle behövas. Hon har också provat på att spela högre upp i banan men trivs bäst i mittförsvaret. En plats där hennes spelsätt kommer bäst till sin rätta enligt henne själv.
- Jag är bra med båda fötterna och har bra tillslag på bollen. Jag tycker att jag kan slå bra långbollar men även det kortare spelet passar mig. Men jag är inte alls så fysik i mitt spel som svenska spelare, skrattar hon.
Med sin rutin är hon naturligtvis också van att ta snabba beslut och har ett väl utvecklat sinne för spelet.
Hennes kunskaper om KGFC är hyffsade och hon vet mycket väl att Manon Melis skrivit på för klubben och att Johanna Almgren är en av profilierna i laget. Även Loes Guerts i målet är en spelare hon känner till.
Återstår att se hur allt kommer att falla på plats för den 33-åriga mittbacken. Men att värvningen kommer att ge en hel del pondus i de bakre leden och att det kommer in en spelare med en otrolig erfarenhet råder det inget tvivel om.